Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σκουφάκια Χριστουγεννιάτικα!!

Τρία υπέροχα Χριστουγεννιάτικα σχέδια για σκουφάκια. Ταρανδάκι, καλικαντζαράκι και φυσικά χιονάνθρωπος. Εσείς τι επιλέγετε?
Δείτε με απλά υλικά βήμα βήμα πως θα τα φτιάξετε και εσείς!


Από παλιές μπλούζες και πουλόβερ. Μπλούζες που θα πετούσατε γιατί είτε πια δεν κάνουν εσάς και τα παιδιά σας είτε γιατί μπορεί να είναι σε μερικά σημεία φθαρμένα είτε γιατί κάπου μπορεί να λερώθηκαν και ο λεκές αυτός δε βγαίνει με τίποτα. Ότι και να είχαν δεν πετιούνται αλλά αξιοποιούνται. 

Χρησιμοποιώντας δύο μπλούζες και λίγη τσόχα προαιρετικά φτιάχτηκε το παρακάτω σκουφάκι.


Χρησιμοποιώντας μόνο ένα παλιό πουλόβερ και λίγη τσόχα φτιάχτηκε και το παρακάτω σκουφάκι. 


Ο χιονάνθρωπος είναι πιο ιδιαίτερος με ένα πουλόβερ και ένα όμορφο ύφασμα φτιάχτηκε.


Για δείτε τα όμως πιο αναλυτικά:

Καλικάντζαρος:

Θα χρειαστείτε δύο μπλούζες, μία πράσινη που να έχει το κάτω μέρος της λάστιχο και μία κόκκινη λευκή ριγέ. Μετράτε την περίμετρο του κεφαλιού του παιδιού σας και τα μισά εκατοστά θα είναι το κάθε πράσινο κομμάτι. Προσθέτοντας βέβαια 4 εκατοστά σε κάθε κομμάτι γιατί θα φύγουν κάποια εκατοστά στο ράψιμο και για να είναι φυσικά λίγο πιο άνετο.


Ράβετε το ριγέ ύφασμα με το πράσινο.


Τώρα ράβετε και τα δύο κομμάτια μεταξύ τους βάζοντας από την μέσα μεριά τις καλές πλευρές. 


Για να κάνετε την φουντίτσα κόβετε από το πράσινο πουλόβερ ένα κυκλάκι. 


Βάζετε μέσα λίγο υαλοβάμβακα και το κλείνετε ράβοντας το πολύ καλά. Μετά γυρνάτε το σκουφάκι από την καλή μεριά και ράβετε την φουντίτσα στην άκρη του σκούφου. Για να κάνετε το φιογκάκι θέλετε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι κόκκινης τσόχας ή βελούδου (θα είναι πολύ ωραίο). Με μία κόκκινη κλωστή ενώνετε την μέση του σφιχτά και το ράβετε πάνω στο σκουφάκι. 


Το σκουφάκι είναι έτοιμο!!



Τάρανδος: 

Για το ταρανδάκι θα χρειαστείτε ένα καφέ πουλόβερ φυσικά με λάστιχο στο τελείωμα. 
Για να φτιάξετε τα αφτάκια θα χρειαστείτε δύο λωρίδες 18x2 εκατοστά. 


Διπλώνετε στην μέση την λωρίδα και ράβετε το ενδιάμεσο της μέχρι την άκρη. 


Για τα κερατάκια θα χρειαστείτε καφέ τσόχα. Θα κόψετε το ένα κερατάκι και θα το επανωτίσετε πάνω στο άλλο φύλλο τσόχας. 


Τα ράβετε γύρω γύρω αφήνοντας την κάτω πλευρά ανοιχτή. Βάζετε μέσα μπόλικο υαλοβάμβακα σπρώχνοντας το παντού και ράβετε και την άκρη. 


Για να κάνετε το βασικό σκουφάκι θα δείτε εδώ . Απλά πριν ράψετε το πάνω μέρος θα βάλετε τα αφτάκια και τα κερατάκια θα τα ράψετε στο σκουφάκι και μετά θα τελειώσετε με το ολοκληρωτικό ράψιμο του σκούφου. 




Η μουσουδίτσα είναι πολύ απλή, μία πιο ανοιχτόχρωμη τσόχα θα κοπεί σε σχήμα ημικυκλικό και θα ραφτεί στο ένα ύφασμα του σκουφιού. Η κλωστή που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι σκούρη καφέ. 


Τη κόκκινη μυτούλα θα την κάνετε όπως ακριβώς και την φούντα του καλικάντζαρου.


Για ματάκια θα ράψετε δύο μαύρα κουμπάκια. Το ταρανδάκι είναι έτοιμο!!


Χιονάνθρωπος:

Για τον χιονάνθρωπο θα χρειαστείτε ένα λευκό πουλόβερ που να έχει φυσικά στο κάτω μέρος λάστιχο. Επίσης θα χρειαστείτε ένα όμορφο ύφασμα είτε πράσινο είτε γαλάζιο. Το πρώτο στάδιο του χιονάνθρωπου δε διαφέρει σε τίποτα με το πρώτο στάδιο του καλικάντζαρου. Θα κάνετε ακριβώς το ίδιο απλά αντί για τριγωνικό το πάνω μέρος θα γίνει ένα μεγάλο ημικυκλικό.


Ράβετε τα δύο υφάσματα μαζί. Αυτό το κάνετε δύο φορές, και για το μπροστά αλλά και για το πίσω μέρος του σκούφου!


Από το χρωματιστό ύφασμα κόψτε μια λωρίδα 38x9 εκατοστά. Επίσης κόψτε 4 ίσα κομμάτια από το ίδιο ύφασμα για τα αφτάκια του σκούφου.


Επανωτίστε τις καλές πλευρές αφήνοντας προς τα έξω την κακή πλευρά. Ράψτε δύο δύο τα αφτιάκια και έπειτα γυρίστε τα από την καλή μεριά. 


Ράψτε τα αφτάκια ένα στα δεξιά και ένα στα αριστερά πάνω στις ραφές της ένωσης των δύο υφασμάτων. 


Βάλτε την λωρίδα που κόψατε πριν και γυρίστε την από την ανάποδη μεριά. Το σκουφάκι δηλαδή να επανωτίσει στην καλή μεριά. Ράψτε την κι αυτήν πάνω στην ραφή. 


Γυρίστε το πάνω στο ύφασμα. 


Διπλώστε το στην μέση περίπου και ράψτε το όπως είναι. 





Για την μυτούλα κόψτε πορτοκαλί τσόχα. Κάντε την σε σχήμα κώνου ράβοντας τις άκρες και την γωνία. Γυρίστε το από την άλλη μεριά και γεμίστε το με υαλοβάμβακα. Έπειτα ράψτε το πάνω στο λευκό ύφασμα.


Για ματάκια και στόμα ράψτε μαύρα ματάκια. 


Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε δύο λωρίδες βάζοντας στην άκρη και σριτς σκρατς (ταινίες velcro). Για το πως θα τις φτιάξετε τις λωρίδες μπορείτε να δείτε εδώ . Απλά στο τέλος θα ράψετε τα velcro και όλη τη λωρίδα θα τη ράψετε στο εσωτερικό από το αφτάκι. Την φούντα δείτε παρακάτω πως θα την κάνετε.



Κόβετε για την περίπτωση του χιονάνθρωπου θα χρειαστείτε 40 λωρίδες 10 x1 εκατοστά με το πολύχρωμο ύφασμα. 


Με την κλωστή θα τα πιάσετε γερά σφιχτά στη μέση. Έπειτα θα το ράψετε πάνω στο σκουφάκι και ο χιονάνθρωπος είναι έτοιμος!



Και τα τρία είναι εξίσου υπέροχα και αξίζει να τα δοκιμάσετε !






πηγή: makeit-loveit.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου