Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σκουφάκια Άγιου Βασίλη με OREO !!

Πεντανόστιμες γλυκές μπουκίτσες για κέρασμα. Ιδανικές τώρα τις γιορτές αλλά και για χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι. 



Για 48 σκουφάκια 

Θα χρειαστείτε:
  • 36 OREO
  • 230 γραμμάρια κρέμα τυριού
  • λευκή σοκολάτα (περίπου 500 γραμμάρια)
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • μικρά λευκά ζαχαρωτά

1.Σε ένα μίξερ σπάτε τα OREO μέχρι να γίνουν μία σκόνη , προσθέτετε τη κρέμα τυριού και με μία σπάτουλα ανακατεύετε ώστε να γίνει μία ελαφριά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να σφίξει.
2. Κάνετε 48 μικρούς κώνους τοποθετώντας τα σε μία λαδόκολλα. Σε κάθε κώνο προσθέτετε μία οδοντογλυφίδα.Τα ξανά βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. 


3. Όσο είναι στο ψυγείο λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κρατάτε περίπου 100 γραμμάρια στην άκρη και τα υπόλοιπα τα χρωματίζετε με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
4. Αφού τα βγάλετε από το ψυγείο και κρατώντας τα από της οδοντογλυφίζες τα βυθίζετε στη κόκκινη πλέον σοκολάτα. Τα αφήνετε μετά πάνω στη λαδόκολλα. 
αν σας φαίνεται πολύ ανοιχτόχρωμα μπορείτε να τα ξαναπεράσετε από τη σοκολάτα όταν θα έχει παγώσει η πρώτη στρώση. Όταν παγώσει η σοκολάτα με προσοχή αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα. 


5. Με ένα πινελάκι βάζετε λίγη από τη λευκή σοκολάτα που κρατήσατε στο πάνω μέρος του σκουφιού και περιμετρικά στο κάτω. Τέλος πριν προλάβει να κρυώσει η σοκολάτα τα γυρνάτε σε ένα μπολάκι με μικρές άσπρες μπαλίτσες ζαχαρένιες.


Και είναι έτοιμα!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου