Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-ΓΙΟΡΤΕΣ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-ΓΙΟΡΤΕΣ





Η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη τελείωσε και φέρνει στο μυαλό μικρών και μεγάλων το εορταστικό κλίμα , Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Περιμένουν να περάσουν όμορφες οικογενειακές στιγμές και την τελευταία μέρα του έτους να την υποδεχτούν με τραγούδια και χαρές. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει ακόμα από τον προηγούμενο μήνα , κι όλα τα μικρά παιδιά ανυπομονούν να δουν τον αγαπημένο τους Αϊ-Βασίλη. Είναι ο πιο εποικοδομητικός μήνας για την σύσφιξη σχέσεων γονιών και παιδιών. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί να κάνει μια μητέρα μαζί με το παιδί της.
Να ζωγραφίσουν : Έλατα , Χριστουγεννιάτικα δέντρα και μπαλίτσες , τον Αϊ-Βασίλη κ.α.
Να φτιάξουν : Είτε με πλαστελίνη ή πηλό στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μετά η μαμά να τα ψήσει στο φούρνο , είτε χριστουγεννιάτικες κάρτες για να τις δώσουν σε αγαπημένα πρόσωπα ακόμα και να στολίσουν κάποια σημεία του σπιτιού με αυτές.
Να τραγουδήσουν : Χριστουγεννιάτικα τραγούδια διάφορων περιοχών της Ελλάδας
Να μαγειρέψουν : Είτε μικρά γλυκάκια , να πλάσουν ζυμαράκια για κουραμπιέδες και μελομακάρονα είτε να βοηθήσουν τις μανούλες τους στην προετοιμασία της Βασιλόπιτας και των φαγητών για τα γιορτινά τραπέζια.
(Να είστε σίγουρες πως θα το χαρούν και θα γεμίσουν αυτοπεποίθηση αφού τους εμπιστεύεται η μαμά τους για κάτι τόσο σημαντικό και δύσκολο που κάνουν οι μεγάλοι)

Να διαβάσουν παραμύθια : Ιστορίες Χριστουγεννιάτικες από διάφορες περιοχές και για τον Χριστό και για τον Αϊ-Βασίλη.
Περισσότερο από όλα όμως θα χαρούν να στολίσουν μαζί σας το Χριστουγεννιάτικο τους δέντρο , θα’ ναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία για όλους σας.
Καλό μήνα και
Καλές γιορτές να έχουμε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου