Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ





Από μικρή που θυμάμαι τον εαυτό μου με θυμάμαι πάντα να ασχολούμαι με αυτά τα μικρά αλλά μαγικά χρωματιστά κομματάκια πλαστελίνης που σου ταξίδευαν την φαντασία...Προσπαθούσες με τις ώρες να φτιάξεις κάτι να εντυπωσιάσεις τους άλλους και στο τέλος κατέληγες να τα αναμειγνύεις μεταξύ τους....

Το τελευταίο διάστημα ανακάλυψα ότι μπορεί κάποιος πανεύκολα να φτιάξει και από μόνος του και σε συνεργασία με τα παιδιά του πλαστελίνη σε οτιδήποτε χρώμα και σε ότι ποσότητα επιθυμεί.

ΥΛΙΚΑ: (χωρίς μαγείρεμα)
  1. 2 κούπες αλεύρι
  2. 1 κούπα κρύο νερό
  3. 1 κούπα αλάτι
  4. 2 κουταλιές της σούπας λάδι φυτικό
  5. χρώμα ζαχαροπλαστικής
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζυμώστε το μέχρι να δημιουργηθεί η σωστή σύσταση.Προσθέστε λίγο άρωμα βανίλιας για να μυρίζουν όμορφα

Ή με μαγείρεμα
  1. 2 κούπες αλεύρι
  2. 2 κούπες νερό
  3. 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμόριο (cream of tartar)
  4. 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  6. χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το περιεχόμενο μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Βγάλτε το και βάλτε το σε ένα δίσκο κοπής. Όταν έχει κρυώσει και μπορείτε να το πιάσετε , αρχίστε να το ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί η όψη πλαστελίνης.

Tip :
• Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
• Αν καταλήξουν να λερωθούν χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για να τα καθαρίσετε.
• Όταν τα παιδιά τελειώνουν το παιχνίδι τους διατηρήστε τα ζυμαράκια κλεισμένα καλά σε ταπεράκι, βαζάκια, σακουλίτσες αλλιώς θα ξεραθούν.
• Πολλοί τα κρατάνε στο ψυγείο.
• Με σωστή φροντίδα μπορούν να κρατηθούν μέχρι και 1 ολόκληρο μήνα μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένα κουτάκια ώστε να μην ξεραθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου