Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ


    Ο τριγωνοψαρούλης το σοφό ψάρι που είναι διαφορετικό απ’όλα τα άλλα εξαιτίας του σχήματος του σώματος του , αλλά που πάντα βρίσκει λύσεις για όλα τα δύσκολα , το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την μελέτη των προβλημάτων του βυθού. Μια μέρα ήρθε και το συνάντησε ένα ναρβάλ (είδος ψαριού) και συζήτησε μαζί του το πρόβλημα του.
-Πες με από πού έρχεσαι ( τον ρώτησε ο τριγωνοψαρούλης)
-Από τα πέρατα του ωκεανού , από την χώρα των πάγων. Άκουσα για σένα , για το θάρρος και τη σοφία , ήρθα να σε γνωρίσω και να σου μιλήσω για ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα.
-Αλήθεια ? ποιο είναι αυτό.
-Οι ψαράδες δεν αποτελούν το μοναδικό πια κίνδυνο! Τώρα υπάρχουν και οι συλλέκτες ! Αυτοί που μαζεύουν όλα τα παράξενα πλάσματα των βυθών και τα κάνουν εκθέματα στις βιτρίνες τους! Αν πιαστείς από αυτούς αλίμονο σου! Μετά από βασανιστήρια που συχνά τα λένε «έρευνες» , καταλήγεις να διακοσμείς τις βιτρίνες των σαλονιών τους.
Ο Τριγωνοψαρούλης άκουγε κατάπληκτος και το ναρβάλ συνέχιζε :
-Εγώ αποτελώ στόχο, μα μέχρι τώρα καλά τα κατάφερα και ξέφυγα. Υπάρχουν όμως ολόκληρα είδη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν! Να οι ιππόκαμποι, τα αλογάκια της θάλασσας, έχουν εξαφανιστεί. Ζει μόνο ένας, ο τελευταίος ιππόκαμπος! Και αν ο συλλέκτης πιάσει και αυτόν, τότε…
-Αυτό δεν πρέπει να γίνει, φώναξε ο Τριγωνοψαρούλης. Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Άλλωστε, αν εξαφανιστούν ολόκληρα είδη, τότε ισορροπία της φύσης στο βυθό θα διαταραχτεί! Θα κινδυνέψουν όλοι!
-Πόσο χαίρομαι που καταλαβαίνεις τα αληθινά προβλήματα του βυθού! Ελπίζω να κάνεις κάτι. Πρέπει όμως να φύγω τώρα. Δεν μπορώ να μείνω πολύ μακριά από τον κόσμο των πάγων.
-Γεια σου καλέ μου φίλε . Να προσέχεις, κι όσο για τον τελευταίο ιππόκαμπο, μείνε ήσυχος, θα το φροντίσω εγώ!




Η γλώσσα και το λαβράκι βρήκαν τον Τριγωνοψαρούλη συνοφρυωμένο και μελαγχολικό.
-Μα τι έχεις; τον ρώτησε
Με θυμό μα και με θλίψη τους είπε για όσα έμαθε από το ναρβάλ.
-Με τάραξες με όσα μου είπες , είπε η γλώσσα. Δεν υπάρχει όμως λόγος να στεναχωριέσαι! Θα κάνουμε μια πανθαλάσσια επιτροπή για την προστασία του τελευταίου ιππόκαμπου.


                                                        ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου