Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Bazaar Βιβλίου σε Θεσσαλονίκη κι Αθήνα

Πλέον παντού και ανά τακτά διαστήματα διοργανώνονται διάφορα bazaar βιβλίου με σκοπό την αγορά βιβλίων μέχρι και 0,50 ευρώ για να δίνεται η δυνατότητα της αγοράς ανθρώπων που θέλουν να γεμίσουν την βιβλιοθήκη τους με όμορφα και γνωστά βιβλία χωρίς να πληρώσουν αυτά τα μεγάλα ποσά για την εποχή που ζούμε. 

Στη θεσσαλονίκη:

«ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ»
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON
ΤΣΙΜΙΣΚΗ 43 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2013.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9 το πρωί έως 9 το βράδυ. Σάββατα 9 το πρωί έως 8 το βράδυ. Κυριακή και Αργίες κλειστά.


Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) με την συμμετοχή 150 εκδοτών με 500.000 βιβλία απαντά στην οικονομική κρίση με διέξοδο πολιτισμού.

Αναγνωρίζοντας την αδυναμία της μέσης Ελληνικής οικογένειας - εν μέσω οικονομικής κρίσης – όταν καθημερινά κάνει προσπάθειες για την απόκτηση ακόμη και βασικών αγαθών διατροφής το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών -Βιβλιοπωλών Ελλάδος από τις 22 Μαρτίου έως και τις 20 Απριλίου διαθέτει στο κοινό της Θεσσαλονίκης 500.000 βιβλία – 150 Ελληνικών εκδοτικών οίκων, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τιμές των βιβλίων ξεκινούν από 0,50 λεπτά.
 

Το σωματείο που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αλλά ταυτόχρονα με την συμμετοχή 150 εκδοτών προσφέρει μια πραγματικά μεγάλη θεματολογία που μπορεί να καλύψει κάθε ενδιαφέρον του κοινού.

Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος:
ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ
ΕΝΩ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.


Στην Αθήνα: 

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει bazaar βιβλίων στο Κτήριο της οδού Πειραιώς από την Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00).

Στο bazaar θα διατεθούν 230 τίτλοι που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους.

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Σύγχρονη Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία και την Αρχιτεκτονική.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι:
Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες, Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου, Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα, Κώστας Τσόκλης, Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου, Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου, κ.ά.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ετοίμασε ειδικά για το bazaar, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά με θέμα «Παίζοντας με την Παλιά Αθήνα».

Τα παιδιά εξερευνούν το πλούσιο υλικό δύο μουσειοσκευών που αφορούν στην ζωή της παλιάς Αθήνας (1833-1933) και με αυθεντικά παλιά αντικείμενα, αφίσες, φωτογραφίες και ήχους, μπροστά σ' ένα αληθινό αθηναϊκό σκηνικό, ζωντανεύουν την καθημερινότητα των παλιών Αθηναίων, τα στέκια, τη διασκέδαση, τα επαγγέλματα και τα παιχνίδια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!