Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πλαστελίνη







Υλικά: 
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζάνι αλάτι
2 πακέτα κιτρικό οξύ
1 κουταλιά λάδι
1 φλιτζάνι νερό
χρώμα είτε ζαχαροπλαστικής είτε αυτό που χρησιμοποιούμε το πάσχα για τα αυγά (ποσότητα ανάλογα με την ένταση που επιθυμούμε)

Εκτέλεση:
Είτε χρησιμοποιείτε ζεστό νερό είτε βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το αλάτι, το κιτρικό οξύ, το λάδι, το νερό και το χρώμα. Όταν ζεσταθεί καλά το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο. 

























πηγή: krokotak.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου