Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ίσες Ευκαιρίες για όλους



Λάβετε μέρος στο ψήφισμα πατώντας εδώ συμπληρώστε μόνο το mail σας και το όνομα σας, ενώστε τις φωνές σας... 

Στόχος η συλλογή 5.000 ψηφιακών υπογραφών




Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες φοιτούν σε κάθε σχολείο στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό αγγίζει το 10% του πληθυσμού. Παρόλα αυτά οι μαθητές με ΜΔ δεν έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει από την πολιτεία.



Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας κρίσης αλλά οφείλεται σε έναν διαχρονικά "ελλειπή" σχεδιασμό πρόληψης, διάγνωσης και υποστήριξης των μαθητών με ΜΔ από την πολιτεία.

Εκπαιδευτικοί και Ειδικοί παλεύουν κυριολεκτικά, με τα λιγοστά μέσα που τους παρέχονται, να δώσουν σε αυτά τα παιδιά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξανόμενη δυσλειτουργία και υποστελέχωση των κρατικών φορέων διάγνωσης με αποτέλεσμα να μην κλείνονται νέα ραντεβού ή όταν κλείνονται να έχουν χρόνο αναμονής πέραν του ενός έτους...



H ομάδα του ikid μας καλεί: "Ας ενώσουμε την φωνή μας, όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί, ειδικοί. Ας μαζέψουμε έναν μεγάλο αριθμό υπογραφών ώστε να παραδώσουμε το ψήφισμά μας στα αρμόδια υπουργεία. Το ψήφισμα θα παραδοθεί την Τρίτη 30 Απριλίου. Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου, ας τους δώσουμε την ευκαιρία που τους αξίζει. Υπογράψτε τώρα και διαδώστε το, ώστε να μαζέψουμε 5.000 υπογραφές!".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου