Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τσόχινο πασχαλινό καλαθάκι

Πλησιάζοντας στο Πάσχα θα παρουσιάζονται όλο και πιο πολλές κατασκευές πασχαλιάτικες. 
Και τι πιο πασχαλινό από ένα καλαθάκι για να γεμίσετε είτε τα βαμμένα αυγουλάκια σας είτε τα διακοσμητικά. 



Θα χρειαστείτε:
  • Μεγάλα φύλλα τσόχας (σε ότι χρώμα εσείς φυσικά επιθυμείτε)
  • Βελόνες χοντρές (ώστε να περνάνε από την τσόχα)
  • Ροζ και άσπρη χοντρή κλωστή (για να ραφτούν τα κομμάτια μεταξύ τους)


Χρησιμοποιείτε σαν οδηγό ένα μπολάκι σα μέτρο για το πόσο μεγάλο το θέλετε το καλαθάκι σας. Βάζετε το μπολ και σχεδιάζετε το πάτο του καλαθιού και μετά το κόβετε. Μετράτε με μια μεζούρα περιμετρικά το μπολ, άμα είναι η τσόχα σας μακριά και δεν είναι κομμάτια κομμάτια τότε κόβετε ένα ενιαίο κομμάτι στα μέτρα του μπολ. Αν έχετε τσόχες από ορθογώνια κομμάτια τότε μοιράζετε στη μέση την περίμετρο της τσόχας και τα κόβετε σε δύο μέρη. Το πόσο ψιλό θα είναι το καλαθάκι σας το καθορίζετε εσείς. Επίσης κόβετε και μια λεπτή λωρίδα στο διπλάσιο της διαμέτρου του κύκλου.



Αν έχετε δύο κομμάτια τσόχας τα ράβετε μεταξύ τους και από τις δύο μεριές.




Έπειτα ράβετε τον κύκλο με το προηγούμενο κομμάτι








Ράβετε και το χερούλι, και για να μην υπάρχουν πολλές κλωστές εδώ κι εκεί θα τα ράψετε στα πλαϊνά στα οποία ήδη υπάρχουν ραφές.




Ράβετε για ομορφιά στην πάνω μεριά με χρωματιστή κλωστή. Μπορείτε επίσης από εδώ και πέρα να το διακοσμήσετε και με ότι εσείς επιθυμείτε. Για παράδειγμα να κάνετε πατρόν με λουλουδάκια αυγουλάκια ,να τα κόψετε σε πολύχρωμες τσόχες και να τα ράψετε πάνω στο καλαθάκι.





Για να γεμίσετε το εσωτερικό του καλαθιού και να είναι μαλακό ώστε να τοποθετήσετε τα αυγουλάκια σας, παίρνετε ένα φίλο τσόχας και το κόβετε πολλές λεπτές λωρίδες και τις βάζετε στο καλαθάκι.





Η κατασκευή είναι έτοιμη...καλή σας διασκέδαση!!!!



πηγή: purlbee.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου