Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ανταλλαγές παιδικών ειδών!!!


Συνήθως τον πρώτο χρόνο μετά την άφιξη του παιδιού , οι γονείς συγγενείς και φίλοι  παίρνουν δώρα στα παιδιά σας και εσείς οι ίδιοι, πράγματα που μετά το πρώτο χρόνο δε θα τα χρειάζεται το μωρό σας. Είναι βέβαιο ότι θα έχετε γεμίσει αρκετές τσάντες με ρούχα που το παιδί σας φόρεσε ελάχιστα. Πράγματα τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και δεν σκοπεύετε να τα πετάξετε. Κάποιες μαμάδες από εσάς ίσως να τα προορίζετε για ένα δεύτερο και τρίτο παιδάκι  κάποιες άλλες ίσως έχετε φίλες ή συγγενείς που περιμένουν μωρό και τα έχουν ανάγκη. Κάποιες άλλες όμως τα κρατάτε αποθηκευμένα χωρίς να ξέρετε ακόμα τι θα τα κάνετε.





Αν θέλετε να τα χαρίσετε τα παλιά ρούχα και αντικείμενα των παιδιών σας ή ακόμα και να τα ανταλλάξετε με άλλα σε εξίσου πολύ καλή κατάσταση ώστε να γλιτώσετε από σημαντικά έξοδα δεν έχετε παρά να δείτε τα παρακάτω site ανταλλαγών παιδικών ειδών!




Baby feat

Τι σημαίνει babyfeat?
Εμπνευσμένο από την λέξη baby=μωρό και από το feat=κατόρθωμα έχουμε το babyfeat=μωροκατόρθωμα!!!

Ένα πολύ γλυκό blog από δύο ιντερνετικές μανούλες.  Η ιδέα του babyfeat γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την Δήμητρα και την Εβίτα.
Εκείνη την εποχή η Δήμητρα, μαμά της Μυρτώς 2 ετών, ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της και η Εβίτα μόλις είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί τον Ηλία.

«Με το babyfeat θέλουμε να προωθήσουμε την αλληλεγγύη, την προσφορά, τον διάλογο, την εναλλακτική οικονομία και την οικολογική συνείδηση, δημιουργώντας μία γειτονιά όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες και αντικείμενα με επίκεντρο τα παιδιά μας.»

Θα τους βρείτε εδώ και εδώ


Give the kids

Δεν είναι μια συνηθισμένη εθελοντική κίνηση.
Είναι η πραγματοποίηση της ευχής που έκανε η Γκιβ-δε-Κιντς, η νεράιδα που μένει στις ντουλάπες των σπιτιών μας.  Έτσι λένε πως ξεκίνησαν όλα με ένα γράμμα αυτής της νεραϊδούλας .

Πολλή φαντασία και πολύ περισσότερο μεράκι κι αγάπη γι αυτό που κάνουν. Το μόνο που ζητάνε είναι αντικείμενα για παιδιά ηλικίας από 0 εως 5 ετών (Ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, κούνιες, καροτσάκια κι όλα τα καλά)

«Δεν είμαστε τίποτα σπουδαίο, μόνο μαμάδες, μπαμπάδες και φίλοι, με ένα κοινό: Πιστεύουμε πως δεν είμαστε εδώ για να μαζεύουμε και να κρατάμε, αλλά για να προσφέρουμε και να χαρίζουμε.Η κίνηση αυτή έχει νόημα μόνο αν περάσει από τον έναν στον άλλο. Αν βλέπετε κι εσείς στο give the kids αληθινό νόημα και μια γλυκιά αγκαλιά που δίνεται απλά και εύκολα, όπως δίνεις ένα ρούχο, ελάτε»

Και το μήνυμα τους;;;;

Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν!

Θα τους βρείτε εδώ και εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου