Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Μαλακή υφασμάτινη μπάλα


Η μπάλα είναι ένα παιχνίδι που μπαίνει στη ζωή του παιδιού από πολύ πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα η υφασμάτινη....Είναι ένα παιχνίδι που τα παιδιά δε το αποχωρίζονται ποτέ. Εδώ θα σας παρουσιάσω πως να φτιάξετε μόνοι σας μία υφασμάτινη μπάλα βήμα βήμα!


Κάτι παρόμοιο είχα παρουσιάσει και σε υφασμάτινο κυβάκι που θα βρείτε εδώ

Αρχικά για να τη φτιάξετε πρέπει να επιλέξετε τι υφάσματα θα βάλετε. Για τις βρεφικές ηλικίες για μία μπάλα ενδείκνυται να είναι πολύχρωμες με πολλά σχέδια και έντονα χρώματα.

Θα χρειαστείτε:
  • Υφάσματα
  • Πατρόν (για μικρή και μεσαία μπάλα που θα βρείτε εδώ και για μεγάλη εδώ)
  • Υαλοβάμβακα


Εκτυπώνετε το πατρόν που εσείς επιθυμείτε ανάλογα το μέγεθος το οποίο θέλετε να έχει η μπάλα και κόβετε 8 κομμάτια από όποια υφάσματα θέλετε 

Με την ραπτομηχανή είτε με το χέρι με απλή βελόνα αρχίζετε και ενώνετε τα κομμάτια ράβοντας τις πλευρές.Λίγο πριν ράψετε τελείως και το τελευταίο κομμάτι βάζετε μέσα το υαλοβάμβακα και όταν το γεμίσετε ράβετε και το υπόλοιπο ώστε να κλείσει καλά.


 Όταν την ράψετε και κλείσει τελείως κόβετε δύο κυκλάκια υφάσματος και τα ράβετε ένα πάνω ένα κάτω στις 8 ενώσεις. Και η μπαλίτσα είναι έτοιμη......καλή διασκέδαση!!!!πηγή: purlbee.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!