Κυριακή 19 Μαΐου 2013

19 Μαΐου: Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Δωρεάς Μητρικού Γάλακτος



Με σύνθημα «Το μητρικό γάλα σώζει ζωές» και την ελπίδα ότι όλες οι μητέρες του κόσμου θα εκτιμήσουν όσο πρέπει τη ζωτική σημασία που έχει το μητρικό γάλα για ένα μωρό, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Μέρα Δωρεάς Μητρικού Γάλακτος.





Στο εξωτερικό η δωρεά μητρικού γάλακτος είναι πιο διαδομένη από ό,τι στην Ελλάδα. Κυρίως στη Λατινική Αμερική λειτουργούν αυτόνομα Τράπεζες δωρεάς Μητρικού Γάλακτος στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί κάθε γυναίκα που θέλει το μωρό της να παίρνει μητρικό γάλα, ακόμα και αν η ίδια δεν έχει να του προσφέρει. 

Βέβαια, οι Τράπεζες Μητρικού γάλακτος δημιουργήθηκαν αρχικά από την ανάγκη για συγκέντρωση γάλακτος από θηλασμό το οποίο μετά θα μπορούσε να δοθεί σε πρόωρα γεννημένα μωρά που δεν έχουν τη δυνατότητα οι μητέρες τους να τους προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό για ιατρικούς λόγους. Στην Ελλάδα Τράπεζες Μητρικού γάλακτος λειτουργούν μέσα σε Μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές νοσοκομείων ώστε να παρέχεται σε πρόωρα μωρά μητρικό γάλα που έχει αποδειχθεί πως σώζει ζωές. 

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε και στην Ελλάδα να έχουμε αυτόνομες Τράπεζες Δωρεάς Μητρικού γάλακτος όπου κάθε νέα μητέρα να μπορεί, αν της περισσεύει, να προσφέρει το γάλα της.


Πηγή: mothersblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου