Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα στην 20άδα των καλύτερων χωρών για να γίνει μια γυναίκα μητέραΗ Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση στην 25άδα των κορυφαίων χωρών για να γίνει μια γυναίκα μητέρα. Η είδηση δημοσιεύεται στη βρετανική Daily Mail που βλέποντας το από βρετανική σκοπιά επισημαίνει στον τίτλο ότι η Βρετανία είναι χειρότερη χώρα για μητέρες «ακόμη και από την Ελλάδα, τη Σλοβενία και την Εσθονία».

Πρόκειται για έρευνα του οργανισμού "Save the children". Χορηγοί της έρευνας για το 2013: Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, Johnson & Johnson, Mattel.

 Η αξιολόγηση γίνεται βάσει δεικτών για την υγεία των μητέρων, την παιδική θνησιμότητα, τα επίπεδα της εκπαίδευσης, το εισόδημα των γυναικών και την πολιτική κατάσταση.

 «Η Βρετανία είναι, επίσης, τέσσερις θέσεις κάτω από την Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση της χώρας», επισημαίνει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

 Στην κορυφή βρίσκονται και πάλι χώρες της Σκανδιναβίας. Η 25άδα με την καλύτερες χώρες για τη μητρότητα:
 1. Φινλανδία
 2. Σουηδία
 3. Νορβηγία
 4. Ισλανδία
 5. Ολλανδία
 6. Δανία
 7. Ισπανία
 8. Βέλγιο
 9. Γερμανία
 10. Αυστραλία
 11. Αυστρία
 12. Ελβετία
 13. Πορτογαλία
 14. Σλοβενία
 15. Σιγκαπούρη
 16. Γαλλία
 17. Ιταλία
 18. Νέα Ζηλανδία
 19. Ελλάδα
 20. Ιρλανδία
 21. Εσθονία
 22. Καναδάς
 23. Ηνωμένο Βασίλειο
 24. Τσεχική Δημοκρατία
 25. Ισραήλ


Στο βιβλιαράκι της έρευνας θα δείτε κι άλλα πολλά ΄κι άλλες χώρες σε άλλες θέσεις!!

Μια έρευνα που είχε γίνει πριν λίγο καιρό για την χώρα με την καλύτερη ανατροφή ενός παιδιού που θα δείτε περισσότερα εδώ ,είχε βγει πρώτη η Ελβετία που εδώ είναι 12η και η Ελλάδα 34η.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!