Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Κάρτες πουκαμισάκια με γραβατούλα

Εμένα προσωπικά αυτή η κατασκευή μ'αρέσει πάρα πολύ..
Μια όμορφη πρόταση με 3 εκδοχές βήμα προς βήμα για να χαρίσουν τα παιδιά στο μπαμπά τους μια κάρτουλα με πολύ πολύ αγάπη.
Θα χρειαστείτε :
  • Ένα χαρτόνι (οποιοδήποτε χρώμα εσείς επιθυμείτε-για το πουκάμισο)
  • Ένα τετράγωνο χαρτί (οποιοδήποτε χρώμα εσείς επιθυμείτε-για τη γραβάτα)
  • Μία κόλλαΤσακίζετε κάθετα στη μέση το χαρτόνιΤσακίζετε το κάθε μισό στη μέσηΤσακίζετε από την άκρη του χαρτονιού μέχρι το κέντρο


Κάνετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά
Το γυρίζετε ανάποδα


Τσακίζετε 1 εκατοστό περίπου την άκρη


Γυρίστε το πάλι ανάποδα και φέρτε την άκρη προς το κέντρο (και από τις δύο μεριές)
Φέρνετε την μεγάλη πλευρά στην πλευρά του προηγούμενου σταδίου περνώντας το κάτω από το "γιακά"Για να κάνετε την γραβάτα:
Παίρνετε ένα τετράγωνο χαρτί ή χαρτόνι (ότι σας βολεύει εσάς) και κατά προτίμηση να είναι και από τις δύο πλευρές ζωγραφισμένο αλλιώς μπορείτε να πείτε στο παιδί σας, ειδικά αν είναι πολύ μικρό, να ζωγραφίσει και από τις δύο μεριές κάτι


Το τσακίζετε αρχικά σε δύο τριγωνάκια φέρνοντας την μία γωνία στην διαγώνια της. Το γυρίζουμε σαν ρόμβο και φέρνουμε τις δύο πλαϊνές γωνίες στο κέντρο. Αυτό το κάνουμε και για τις δύο πλευρές.Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τσακίζουμε την κεντρική μύτη περίπου 2 εκατοστά και το φέρνουμε προς τα κάτω.Το προηγούμενο στάδιο το τσακίζουμε στη μέση φέρνοντας τη μύτη προς τα πάνω.Το προηγούμενο στάδιο το ξανατσακίζουμε στη μέση φέρνοντας το προς τα πάνω.


Το γυρνάτε ανάποδα


Παίρνετε αυτό που περισσεύει από τα πλαϊνά  και το φέρνετε στο κέντρο. Αυτό το κάνετε και από τις δύο πλευρές.
Το γυρίζετε ανάποδα και η γραβάτα είναι έτοιμη


Βάζετε λίγη κόλα στο πάνω μέρος και λίγη στο κάτω


Την κολλάτε  στην μέση του χαρτονιού

,
Το πουκάμισο είναι όλο τελειωμένο.Πρώτη πρόταση: Σε αυτή την πρόταση δε κολλάτε το πάνω μέρος στο κάτω του πουκαμίσου και κολλάτε εσωτερικά κομμάτια από χαρτόνι για να γράψουν ή να ζωγραφίσουν ότι θέλουν τα μικρά σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε μία φωτογραφία του παιδιού με τον μπαμπά και ένα κομμάτι χαρτόνι για να ζωγραφίσουν ή να γράψουν ότι θέλουν.
Δεύτερη πρόταση: 
Παίρνετε ένα μεγάλο χαρτόνι το τσακίζετε στη μέση ώστε να γίνει μία κάρτα και κολλάτε στην εξωτερική μεριά το πουκάμισο. Μέσα τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ότι θέλουν για το μπαμπά τους.Τρίτη πρόταση:
Ακολουθείτε τα προηγούμενα βήματα απλά το άνοιγμα της κάρτας θα είναι από την κάτω μεριά ώστε η κάρτα να στέκεται. Και πάλι μπορούν εδώ τα παιδιά να ζωγραφίσουν εσωτερικά ότι θέλουν για τον μπαμπά τους!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!