Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Έρευνα: Γιατί είναι σημαντικό οι γονείς να διαβάζουν στα παιδιά!

Οι γονείς που σταματούν την ανάγνωση στα παιδιά τους όταν φτάσουν στο δημοτικό σχολείο χάνουν πολύτιμο ποιοτικό χρόνο μαζί τους!




Σε έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Bridie Raban, από το Πανεπιστήμιο του Graduate School της Μελβούρνης σε Αυστραλούς γονείς διαπιστώθηκε ότι μόνο το 23 % των γονιών διαβάζουν στα παιδιά τους κάθε μέρα. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 40% των γονιών των νηπίων και της προσχολικής ηλικίας διαβάζουν καθημερινά το παιδί τους, αλλά αυτό μειώθηκε στο 24% από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Ενώ μόλις το 4% διαβάζει καθημερινά το παιδί τους σε ηλικίες 9 έως 12 ετών.
«Όταν τα παιδιά έρχονται στο σπίτι από το σχολείο τους πιέζουν να μελετήσουν», είπε ο καθηγητής και συνέχισε: «Αλλά η ανάγνωση είναι διαφορετική. Δεν είναι όπως μπορείτε να διαβάσετε ένα παραμύθι σε όλη την αίθουσα. Γίνεται πολύ κοντά και διαβάζοντας ένα βιβλίο σε ένα παιδί είναι πολύ συναισθηματική και έντονη διαδικασία».
Εννέα από τους 10 γονείς ενθάρρυναν τα παιδιά τους να διαβάσουν. Ένας στους 10 δήλωσαν ότι δωροδόκησε τα παιδιά τους να διαβάζουν με τα γλειφιτζούρια και τα χρήματα, αλλά το πιο κοινό κίνητρο ήταν να δώσουν στα παιδιά βιβλία ως δώρα.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Optus προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα δημιούργησε ένα πρόγραμμα όπου ζευγάρια συμμαθητών διάβαζε το ένα στο άλλο μέσω τηλεφώνου. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διαπιστώθηκε ότι το 82% είχε βελτιωθεί στην έκφραση.


Πηγή: mothersblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου