Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τα αρκουδάκια της αγάπης βήμα βήμα για όλη την οικογένεια!!

Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου προτάσεις για φέτος τις Απόκριες. Μια ιδέα για όλη την οικογένεια. Μια ιδέα που θα χαροποιήσει πολύ τα παιδιά σας. Κι αυτή είναι, τα αρκουδάκια της αγάπης! 


Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική στολή για όλη την οικογένεια. Για να τη δούμε βήμα βήμα πως γίνεται. 







Θα χρειαστείτε:
  • Φούτερ και παντελόνι σε ότι χρώμα διαλέξει το κάθε μέλος της οικογένειας.
  • Άσπρη τσόχα
  • Κόκκινη τσόχα
  • Τσόχα σε ότι χρώμα είναι τα ρούχα
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Βελόνα
  • Κλωστή (ανάλογα τα ρούχα)
  • Ξυλαράκι πίπας σε λευκό χρώμα
  • Μπογιά για ρούχα
  • Νήμα στα χρώματα των ρούχων 



Σε περίπτωση που δε βρίσκεται το χρώμα στα ρούχα που επιθυμείτε μπορείτε να πάρετε ειδική βαφή για ρούχα. Γεμίζετε μία λεκάνη με ζεστό νερό και ρίχνετε μέσα τη βαφή και ανακατεύετε καλά. Αν η βαφή είναι σε σκόνη πριν βάλετε τα ρούχα μέσα σιγουρεύεστε ότι έχει ανακατευτεί καλά το μείγμα. Έπειτα βάζετε μέσα τα ρούχα και ανακατεύετε κάθε 10 λεπτά για 30 λεπτά, ή μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα. Γι αυτή τη διαδικασία πρέπει να φορέσετε γάντια μίας χρήσης. Μετά τα 30 λεπτά ξεπλύνετε με άφθονο νερό, βάλτε το στο πλυντήριο για μία ολοκληρωμένη πλύση και τέλος απλώστε τα να στεγνώσουν. 


1. Παίρνετε 2 μπολ διαφορετικής διαμέτρου με το μεγαλύτερο να καλύπτει την μεγαλύτερη μπροστινή επιφάνεια του φούτερ και κόβετε με την άσπρη τσόχα. Με το μικρότερο μπολ κόβετε στη συγκεκριμένη περίπτωση για το συγκεκριμένο σχέδιο ένα κίτρινο κυκλάκι. Έπειτα κολλάτε ή ράβετε το κίτρινο κυκλάκι πάνω στο λευκό.


2. Παίρνετε την μπογιά για ρούχα στο χρώμα της αρεσκείας σας (στη συγκεκριμένη πορτοκαλί), αν θέλετε μπορείτε και με στρας, και βάζετε περιμετρικά του κίτρινου κύκλου τη μπογιά, κάνετε ακτίνες και ζωγραφίζετε μέσα ένα χαμογελαστό πρόσωπο.


3.Κόβετε με την κίτρινη τσόχα 4 ίδια σχεδιάκια για τα αυτάκια. Παίρνετε το ξυλαράκι πίπας και το γυρίζετε περιμετρικά στη τσόχα αφήνοντας και από τη μία μεριά και από την άλλη κενό (όπως στη φωτογραφία) και το κολλάτε στην κίτρινη τη τσόχα.


4.Παίρνετε το άλλο το κομμάτι της κίτρινης τσόχας και το κολλάτε από πάνω και από το ξυλαράκι πίπας ή το ράβετε με κίτρινη κλωστή περιμετρικά ,αφήνοντας τη κάτω μεριά ανοιχτή, για μεγαλύτερη σταθερότητα. Έπειτα κόβετε με την άσπρη τσόχα ένα μικρότερο κομματάκι από το κίτρινο. Το κολλάτε ή το ράβετε με άσπρη κλωστή. 


5. Τα αυτάκια είναι έτοιμα.


6.Στην κουκούλα του φούτερ κάνετε με ένα ψαλίδι ή κοπίδι ένα άνοιγμα όση είναι η κάτω πλευρά των αυτιών.


7. Περνάτε από τις τρύπες τα αυτάκια και πηγαίνετε την μία μεριά της κίτρινης τσόχας από την πάνω μεριά και την άλλη από την κάτω, ώστε να αγκαλιάσει το ύφασμα.


8. Παίρνετε ένα μικρό κομμάτι κίτρινης τσόχας και το τοποθετείτε πάνω από τα αυτάκια και το φούτερ. Αυτό γίνεται από τη μέσα μεριά της κουκούλας. Το κομματάκι αυτό το ράβετε με κίτρινη κλωστή προσεκτικά πιάνοντας και το φούτερ μαζί αλλά τα κομματάκια των αυτιών.


9. Τα αυτάκια πλέον είναι στη θέση τους.!


10.  Με την κόκκινη την τσόχα κάνετε μια καρδούλα και την κολλάτε ή την ράβετε με κόκκινη κλωστή πάνω στο τελείωμα του φούτερ από την πίσω πλευρά. Αυτό υπάρχει υποχρεωτικά σε όλες τις στολές. Τέλος φτιάχνετε με το κίτρινο νήμα πον-πον και τα ράβετε δίπλα από την καρδούλα για να δημιουργήσετε την ουρίτσα του αρκουδιού. 


Και οι στολές είναι έτοιμες. 




πηγή: seevanessacraft.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου