Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας
03.05.2014 έως 25.05.2014


Τα Σαββατοκύριακα του Μαϊου, ο «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα παιδιά κάθε ηλικίας. 


Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά δημοτικού.


Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Σάββατο 3 Mαΐου
Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί... την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν'ανακαλύψουν τα συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι ως...το ζύμωμα.
Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Σάββατο 10 Mαΐου
Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους
Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά να αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα. Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος και της σχέσης του με το χώρο.

Σάββατο 17 Mαΐου 
Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Με πινέλα στα χέρια οι μικροί μας φίλοι αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και χρώματα και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα! Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, παίζουν με τις μπογιές, συνεργάζονται με τους μεγάλους και εκφράζονται ελεύθερα. Στο τέλος, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν στο Λαβύρινθο των χρωμάτων.

Σάββατο 24 Mαΐου
Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι!
Μια γλυκύτατη μελισσούλα «πετάει» στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να πει: για την οικογένεια της, το σπίτι της και για... το μέλι!
Η Ιμελία, που είναι γλυκύτατη σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, τους ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται μέσα από το λόγο, την κίνηση και τη δημιουργία.


Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Κυριακή 4 Mαΐου 
«Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!»
Μπορεί ένα κόμικ να μας διδάξει Ιστορία; Τι έχει να μας πει για τη φιλία; Πώς ένα μικρό χωριό μπορεί να τα βάλει με μία ολόκληρη αυτοκρατορία; Τις απαντήσεις μας δίνει ένα δίδυμο αχτύπητο: Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!
Τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και ανακαλύπτουν τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, τους δύο ήρωες κόμικ που παραμένουν δημοφιλείς και διάσημοι εδώ και πολλές δεκαετίες. Ποιος ήταν ο ένας και ποιος ο άλλος; Μπορούν τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία με αυτούς πρωταγωνιστές;

Κυριακή 11 Mαΐου 
Στα ίχνη του Οδυσσέα
Ταξίδια, περιπέτειες, απρόσμενες συναντήσεις, ιστορίες για αγαπημένα πρόσωπα αλλά και εχθρούς είναι μερικά μόνο από αυτά που θα διηγηθεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του.
Οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν έναν από τους θρυλικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, τον μυθικό Οδυσσέα και την ιστορία του. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές ανακαλύπτουν την ιστορία του ήρωα που αποτέλεσε έναν ύμνο για τους τολμηρούς ναυτικούς της εποχής του. Μέσα από τις περιπέτειες και την εφευρετικότητά του, αντιλαμβάνονται την αξία του αγώνα του ανθρώπου για την επίτευξη των στόχων του.

Κυριακή 18 Mαΐου 
Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!
Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση ώστε τα παιδιά, ως μικροί αρχαιολόγοι, να βρουν τα «μυστικά» που κρύβουν τα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου».
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και έκθεσης των ευρημάτων. Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι συμμετέχοντας στην μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο.

Κυριακή 25 Mαΐου
Στου καραβιού την πλώρη
Τα παιδιά ταξιδεύουν σε χώρους και χρόνους μακρινούς με την τριακόντορο, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στο «λιμάνι» του «Ελληνικού Κόσμου». Όρτσα,παιδιά... πρίμα ας φυσήξει το αεράκι ... το ταξίδι ξεκινά!
Η τριακόντορος ταξιδεύει τα παιδιά σε θάλασσες και λιμάνια της αρχαιότητας. Με δραστηριότητες μέσα αλλά και έξω από το πλοίο τα παιδιά γίνονται ναυτικοί των αρχαίων χρόνων για να ανακαλύψουν ιστορία του, τη ζωή πάνω σε αυτό αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε ναυτικά ταξίδια. Η ναυτική ζωή της αρχαιότητας, η ιστορική εξέλιξη των πλοίων αλλά και η ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης.


Πληροφορίες εκδήλωσης
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος, +302122540000, http://www.hellenic-cosmos.gr

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για παιδιά 3-5 ετών
- Ώρα έναρξης: 11:30
- Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 € το παιδί, 4 € ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 € 

Για τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είίναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Είσοδος 8 - 8,50 ευρώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!