Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τετραδιάκια για ζωγραφική!

Δύο παρόμοιες όμορφες προτάσεις για όλο το χρόνο αλλά πολύ χρήσιμο τώρα το καλοκαίρι. 


Πάτε για μπάνιο και τα μικρά σας βαριούνται εύκολα;; Παίξανε πολύ στην παραλία και βαρέθηκαν? Ένα τετραδιάκι φτιαγμένο από εσάς με πολύ απλά υλικά , πολύ οικονομικό εύκολο και γρήγορο για να περνάνε όμορφα και δημιουργικά τις ώρες τους!
1η πρόταση:

Θα χρειαστείτε:
  • Χαρτιά Α4 (είτε έγχρωμα είτε λευκά)
  • Περφορατέρ
  • Ξυλάκι από σουβλάκι 
  • Λάστιχακι




1.Κάθε Α4 το κόβετε στη μέση ώστε να δημιουργηθούν δύο φύλλα. Θα βάλετε όσα εσείς θέλετε. Καλό βέβαια είναι να κάνετε τετραδιάκια των 20 φύλλων. 



2.Σε αυτό το στάδιο θέλει λίγη προσοχή. Βρίσκετε τη μέση του χαρτιού σας, τη σημαδεύετε με ένα μολύβι και τις τρύπες τις κάνετε ως εξής. Βρίσκετε το κέντρο από την πάνω γωνία μέχρι το κέντρο που βρήκατε πριν και εκεί κάνετε την τρύπα. Ακολούθως κάνετε ακριβώς το ίδιο και για την κάτω μεριά. 



3. Μετράτε την απόσταση από την μία τρύπα στην άλλη και κόβετε το διπλάσιο στο λαστιχάκι. Κάνετε ένα γερό κόμπο, περνάτε  λίγο από λαστιχάκι μέσα, περνάτε επίσης μέσα από την τρύπα όπως την εικόνα το ξυλάκι και κάνετε ακριβώς το ίδιο και από την κάτω μεριά.









Το τετραδιάκι είναι έτοιμο!!!







2η πρόταση:

Θα χρειαστείτε:
  • Λευκά χαρτιά Α4
  • Βελόνα
  • Νήμα (όποιο χρώμα επιθυμείτε)



1. Μπορείτε να εκτυπώσετε ότι εσείς θέλετε στα Α4 . Να έχουν περίγραμμα να είναι κουτάκια κουτάκια να έχουν απλά σταυρόλεξα είτε για τα μεγαλύτερα παιδάκια να δημιουργήσετε μερικές σελίδες όπως αυτές των τετραδίων της αντιγραφής!


2.Λυγίζετε τα χαρτιά στη μέση και με μια βελόνα κάνετε δύο τρύπες 2-3 εκατοστά από την άκρη του χαρτιού πάνω στη τσάκιση. Το ίδιο κάνετε και στην κάτω μεριά.


3.Κόβετε ένα κομμάτι νήμα το περνάτε και από της δύο τρύπες ώστε και  οι δύο άκρες του νήματος να είναι από την έξω μεριά. Κάνετε γερό κόμπο. Το ίδιο ακολουθείτε και για την κάτω μεριά.


Αντί για βελόνα και νήμα μπορείτε για πιο γρήγορα να το κάνετε με συρραπτικό. 


Κι αυτό το τετραδιάκι είναι έτοιμο!







πηγή: hellobee.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου