Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Παζλ από ξυλαράκια!


Πάντα μία από τις καλύτερες επιλογές για παιδιά. Το Παζλ. 

Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή και φτηνή που μπορείτε να το χωρίσετε σε θέματα. Ανάλογα με την εποχή και με το τι συμβαίνει να κάνουν κι άλλο σχέδιο. 
Για παράδειγμα αν είναι καθαρά Δευτέρα μπορείτε να ζωγραφίσετε όπως εδώ έναν χαρταετό και μετά στις εξόδους εκείνη την ημέρα να έχει με κάτι να ασχολείται. Αν είναι εθνική εορτή μπορείτε να ζωγραφίσετε την Ελληνική σημαία. Και γενικά μπορείτε να δημιουργείται ότι εσείς θελήσετε με οποιαδήποτε αφορμή. Ακόμα και μετά από μία επίσκεψη σε ένα μέρος και να δείτε τι τους έχει μείνει, όπως και μετά από μία ανάγνωση παραμυθιού. Εκεί βέβαια αφήνετε τα παιδιά ελεύθερα και δε τους κάνετε περίγραμμα

Θα χρειαστείτε:

  • Ξυλαράκια σαν αυτά του γιατρού
  • Μαρκαδόρους
  • Ζελοτέιπ



1.Βάζετε τα ξυλάκια σε μία σειρά, γύρω στα 8 είναι μια χαρά. Από τη μία μεριά κόβετε δύο κομμάτια ζελοτέιπ και τα κολλάτε.


2.Τα γυρνάτε από την άλλη μεριά ώστε τα ζελοτέιπ να είναι από την πίσω μεριά και από μπροστά κάνετε ένα σχέδιο εσείς με το μαύρο μαρκαδόρο και μετά το δίνετε στα παιδιά να ζωγραφίσουν το εσωτερικό.  



3. Όταν τα παιδιά βάψουν το σχέδιο , το γυρνάτε από την άλλη μεριά και αφαιρείτε τα ζελοτέιπ .


Τώρα είναι έτοιμο για να παίξουν. Η μνήμη τους θα τους βοηθήσει ξανά τοποθετήσουν τα κομμάτια στη σωστή σειρά;;



Πιάνοντας τα με ένα κορδελάκι και από τις δύο μεριές ή ένα λαστιχάκι μπορείτε να το κουβαλάτε μαζί σας και όπου είστε και βαριούνται να παίζουν με το δικό τους ξεχωριστό και πρωτότυπο παζλ. 



Πηγή: realpurdy.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου