Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Σοκολάτα Μαυροπίνακας !!!Γλυκά σοκολατάκια μαυροπίνακας. 
Πολύ γρήγορα, εύκολα και φυσικά οικονομικά. 
Ιδανικά για πάρτι, για δώρο μετά από το πάρτι, ή ακόμα και δώρο στη δασκάλα.


Θα χρειαστείτε: 
  • Κουβερτούρα (είτε την υγείας είτε γάλακτος ότι σας αρέσει)
  • Λευκή σοκολάτα
  • Φόρμες ή κουπατ 
  • Πινέλο-βούρτσα
  • Καλαμάκια 
  • Μαχαίρι
  • 1 Ζαχαρούχο
  • Λαδόκολλα


1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την βάζετε σε παραλληλόγραμμες φόρμες μικρές ή κουπατ με λαδόκολλα (για να μην τρέξει η σοκολάτα)


2. Την αφήνετε να παγώσει ώστε να σκληρύνει κι έπειτα την αφαιρείτε από την φόρμα ή το κουπατ.


3. Για να κάνετε τις κιμωλίες χρειάζεστε καλαμάκια και λευκή σοκολάτα. Θα λιώσετε τη σοκολάτα όπως και σε αυτή τη συνταγή . Θα γεμίσετε μια σακούλα κορνέ τη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα θα γεμίσετε τα καλαμάκια. Όταν τα γεμίσουν τα καλαμάκια θα τα ξαπλώσετε (Δεν πρέπει να είναι όρθια) και θα περιμένετε να παγώσει η σοκολάτα. Μετά με ένα ξυλάκι σπρώξτε από τη μία μεριά για να βγει. Μπορείτε να την κόψετε τη σοκολάτα σε όποιο μέγεθος θέλετε.


4. Με την κιμωλία-σοκολάτα ζωγραφίζετε το πινακάκι σας, το σβήνετε με ένα πινέλο και βουρτσάκι ώστε να φαίνεται ζωγραφισμένος χρησιμοποιημένος πίνακας.

5. Μπορείτε να το αφήσετε και όπως έχει το πινακάκι σας αλλά μπορείτε να το διακοσμήσετε να γίνει πιο όμορφο κάνοντας του κάδρο. Για να κάνετε αυτό το ωραίο γλυκό καφέ περίγραμμα θα πρέπει να φτιάξετε  Dulce de Leche και μετά να το κάνετε μία ζύμη. Το πως θα το φτιάξετε θα το δείτε εδώ . Αν κάνετε και την συνταγή που σας παρουσίασα χθες δε θα χρειαστεί να φτιάξετε μόνο και μόνο γι αυτήν dulce de leche. Αν έχει περισσέψει το ανακατεύετε με τη λευκή σοκολάτα και είναι έτοιμο σαν πλαστελίνη να δημιουργήσετε μαζί του. για το κάδρο θα κόψετε 4 ίσες λωρίδες για κάθε πίνακα θα τις τοποθετήσετε και με ένα μαχαιράκι θα φτιάξετε τις γωνίες. Για να τα κολλήσετε θα πρέπει να έχετε λίγη λιωμένη κουβερτούρα. Θα τα αφήσετε να κρυώσουν και να δέσουν και είναι έτοιμα. Αν θέλετε να τα προσφέρετε στους καλεσμένους του παιδικού σας πάρτι όταν θα φεύγουν δεν έχετε παρά να πάρετε μία μεμβράνη αν δεν έχετε τέτοια σακουλάκια και να τη τυλίξετε και να τη δέσετε στην άκρη σαν καραμέλα.


πηγή: hungryhappenings.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!