Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκότα κολοκύθες !!


Όμορφα και γευστικά μπισκότα κολοκύθας σε σχήμα κολοκύθας για να μας καλωσορίσουν στο φθινόπωρο. Ωραία ιδέα για ένα παιδικό πάρτι !


Θα χρειαστείτε:
  • ¾ του φλιτζανιού πλήρες γάλα ζεστό 
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας 
  • ⅓ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη  
  • ⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη 
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 1 αυγό 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 2 πακέτα ξηρή μαγιά συν 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη 
  • ¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό 
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • Καρδύδια κομμένα σε 3 κάθετες τομές 
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο, προαιρετική 


1.Ζεσταίνεται το γάλα να είναι καυτό, προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.Προσθέτετε τις ζάχαρες, την κολοκύθα και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά.


2. Προσθέστε σε ένα μπολ τη μαγιά το κουταλάκι με τη λευκή ζάχαρη και το χλιαρό το νερό. Όταν αρχίσει να φουσκώνει και να διπλασιάζεται το προσθέτετε στο μείγμα με την κολοκύθα. Όταν ανακατευτεί και το μείγμα της μαγιάς προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε πολύ καλά.


3. Αν έχετε μίξερ καλό είναι να το βάλετε στο μίξερ με το γάντζο για να χτυπηθεί σωστά αν δεν έχετε σιγά σιγά θα προσθέσετε το αλεύρι σταδιακά και θα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και όταν το μείγμα δε μπορεί να ανακατευτεί θα αρχίσετε το ζύμωμα με το χέρι. Αν έχετε μίξερ θα ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τυχώματα.



4. Έπειτα το βγάζετε από το μίξερ και για 1 λεπτάκι το ζυμώνετε με το χέρι σας.


5. Τοποθετείστε το σε ένα λαδωμένο μπολ κλεισμένο με πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 1 ώρα.



6. Βγάζετε τον αέρα αφού έχει φουσκώσει η ζύμη σας, τη πλάθετε μπάλα και την κόβετε στη μέση!



7. Το κάθε μισό κομμάτι θα το κόψετε σε 15 κομμάτια. και θα τα πλάσετε μπαλάκια.


8. Το πιέζετε λίγο προς τα κάτω ώστε να το ισιώσετε με την παλάμη του χεριού σας.


9.Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι το κόβετε σε 4 μέρη σα σταυρό μη πλησιάζοντας το κέντρο και άλλα 4 κοψίματα στο κέντρο από το κάθε κομμάτι που δημιουργήσατε πριν. Να έχει δηλαδή 8 κοψίματα.


10. Με το δάχτυλο σας πιέζετε το κέντρο του προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.


11. Τα τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C για 20 λεπτά.


12. Αν το βαθούλωμα δεν είναι ευκρινές το ξανά πιέζετε με το δάχτυλο σας. τα αλείφετε με λίγο αραιωμένο αυγό και τα ψήνετε για 9-12 λεπτά.



Για τη διακόσμηση, για το κοτσάνι της κολοκύθας μπορείτε να κόψετε μερικά καρύδια σε λωρίδες σα ξυλάκια και να τα βάλετε στο βαθούλωμα που δημιουργήσατε πριν.


Για να κάνετε τον πουρέ κολοκύθας:



Κόβετε την κολοκύθα σε τέταρτα. Αφαιρείτε τους σπόρους και τοποθετείτε τα κομμάτια πάνω σε λαδόκολλα με τη φλούδα προς τα έξω. Τα ψήνετε στους 175 C για περίπου 45 λεπτά μέχρις ότου ένα μαχαίρι μπορεί εύκολα να μπει και να αφαιρεθεί από την κολοκύθα. Αφαιρέστε το ταψί και αφήστε τη κολοκύθα να κρυώσει για 1 ώρα και μετά με ένα καθαριστήρι ή μαχαίρι αφαιρείτε την φλούδα. Αν σας βολεύει βέβαια πιο πολύ μπορείτε με ένα μεγάλο κουτάλι να αφαιρέσετε τη σάρκα της κολοκύθας από το δέρμα.Βάλτε το είτε σε ένα μπολ και με το εργαλείο για το πουρέ το πιέζετε είτε το βάζετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε λίγο νερό εάν δεν πάρει την υφή που θέλετε.

Χρησιμοποιείτε αυτό που χρειάζεστε και το υπόλοιπο το βάζετε σε σακουλάκια τροφίμων και το βάζετε στην κατάψυξη όπου μπορεί να διατηρηθεί 3 μήνες είτε στο ψυγείο 1 εβδομάδα. 

Μην ξεχάσετε να σημειώσετε την περιγραφή του περιεχομένου και την ημερομηνία παρασκευής του.



πηγή: beyondkimchee.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου