Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκά μπισκότα κολοκύθες με κρυμμένες εκπλήξεις!


Αυτά τα μπισκοτάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για τα παιδικά πάρτι των παιδιών σας.



Θα χρειαστείτε:

Βασική συνταγή:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για κολοκύθες:
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • M&ms μίνι καραμέλες

Royal Icing:
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη μαρέγκας (υπάρχει σε μαγαζιά με ξηρών καρπών γλυκών και σε e-shop στο ιντερνετ )
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 
  • 6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό 
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

1.Σε Ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
2.Σε ένα άλλο μπολ θα χτυπήσετε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει.
3.Έπειτα προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
4.Μετά προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα.
5.Την αφαιρείτε από το μίξερ και τη πλάθετε λίγο με τα χέρια σας.
6.Τυλίγετε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες, (αλλιώς για πιο γρήγορα -δε σας το συνιστώ- για 20-30 λεπτά στην κατάψυξη)
7.Όταν κοντεύει η ώρα να αφαιρέσετε τη ζύμη από το ψυγείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και κόβετε τη μισή ζύμη , την οποία θα δουλέψετε και την άλλη την τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο.

Μέχρι και το προηγούμενο στάδιο μπορείτε να κρατήσετε και τη συνταγή ως έχει για βασική συνταγή για τα μπισκότα όπου μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ζαχαρόπαστα από πάνω, με γλάσο,σχέδια με Royal Icing κ.α.

8.Για τη συνταγή τώρα για να είναι πορτοκαλί και πράσινα τα μπισκότα μας ξανά γυρνάμε στο στάδιο 5 αφότου την αφαιρέσαμε από το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία. Τα 2/3 θα γίνουν με πορτοκαλί και το 1/3 με πράσινο. Αφού λοιπόν την αφαιρέσατε από το μίξερ και την χωρίσατε ρίχνετε σταγόνες χρώματος όσο πιο έντονο χρώμα θέλετε τόσες περισσότερες σταγόνες και ζυμώνετε με τα χέρια σας να πάει παντού καλά το χρώμα. Έπειτα την τυλίγετε με την μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.  
9.Αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας σας, τοποθετείτε τη ζύμη , ένα κομμάτι από πάνω λαδόκολλα και με το πλάστη την ανοίγετε.





10.Έπειτα με κουπάτ σε σχήμα λουλουδάκι όπως στη φώτο ή αν δεν έχετε κυκλικό των 2,5 εκατοστών, των 5 εκατοστών και στάνταρ ένα κυκλικό κουπάτ των 2,5 εκατοστών. Θα χρειαστείτε για κάθε κολοκύθα 2 πορτοκαλί των 2,5 , 1 πράσινο των 2 εκατοστών όπου με ένα καλαμάκι θα αφαιρεθεί το κεντρικό κομμάτι του (το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε αφού λίγο με τα δάχτυλα μας το έχουμε λεπτύνει και μακρύνει) και 2 πορτοκαλί των 5 εκατοστών , όπου με κυκλικό κουπάτ των 2,5 εκατοστών θα έχει κοπεί το εσωτερικό.




11. Τοποθετείστε τα κομμάτια σε ένα δίσκο με λαδόκολλα (καλό είναι να μπουν τα ίδια κομμάτια σε κάθε φουρνιά για να ελέγχετε και το χρόνο ψησίματος και είτε να μην καούν κάποια είτε να μείνουν άψητα) και βάλτε τα στο ψυγείο για 3-5 λεπτά. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.



12. Αφαιρέστε τα από το ψυγείο και προσοχή περάστε τη λαδόκολλα με τα μπισκότα από το δίσκο στο ταψί και ψήστε τα για 8-10 λεπτά. Θα δείτε να αρχίσουν απλά να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα από πάνω. Τα κομματάκια που αφαιρέσατε με το καλαμάκι θα τα ψήσετε για 3 λεπτά περίπου.
13. Έπειτα τα βγάζετε από το φούρνο και με προσοχή τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά σε μία σχάρα.
14. Για να φτιάξετε το Royal Icing χτυπήστε τη σκόνη μαρέγκας , την άχνη και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν , έπειτα προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσο πιο έντονο τόσες περισσότερες σταγόνες) και τέλος αναλόγως πόσο σταθερό ή πόσο ρευστό το θέλετε προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό.
15. Τώρα ήρθε η ώρα της διακόσμησης. Βάζετε κάτω το ένα πορτοκαλί μπισκότο 2,5 εκατοστών βάζετε περιμετρικά λίγο από την κρέμα και από πάνω τοποθετείτε το μπισκότο των 5 εκατοστών. 



16. Πάνω από το μπισκότο των 5 εκατοστών βάζετε περιμετρικά λίγη κρέμα και ξανά βάζετε το μπισκότο των 5 εκατοστών.



17. Για το καπάκι θα βάλετε κάτω το μπισκότο το πορτοκαλί των 2, 5 εκατοστών και στο μπισκότων των 2 εκατοστών το πράσινο θα βάλετε περιμετρικά λίγη κρέμα και θα βάλετε και στη τρύπα. Θα κολλήσετε τα δύο κομμάτια και στη τρύπα του πράσινου θα βάλετε τα πράσινα κομμάτια που βγάλατε και ψήσατε πριν για να κάνετε το κοτσάνι. 



Το μόνο που μένει τώρα είναι να τα γεμίσετε με τα πεντανόστιμα καραμελάκια M&ms να κλείσετε τα καπάκια και να εκπλήξετε μικρούς και μεγάλους.





πηγή:glorioustreats.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου