Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εργοστάσιο Σοκολάτας!!



Το Σάββατο 6/9 άνοιξε το εργοστάσιο σοκολάτας μαζί με τη 79η ΔΕΘ. Κι έτσι κι εγώ επισκέφτηκα το εργοστάσιο σοκολάτας για να σας το παρουσιάσω και να σας πω και τη δική μου γνώμη. 


Με το που το δεις εξωτερικά σε εντυπωσιάζει, μικρούς μα και μεγάλους. Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάτι φανταστικό ίσως μαγικό. Ίσως κάπου εκεί να πεταχτεί και ο Johnny Depp μαζί με όλους αυτούς του μικρούς εργάτες από το ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας. Ότι έχει φτιαχτεί είναι τόσο αληθοφανές.

Μπορώ να πω πως από τεχνικής και διακοσμητικής άποψης ναι έγινε πολύ ωραία δουλειά.



Τα συναισθήματα όμως που μου άφησε εμένα είναι ανάμεικτα.
Κι αυτό γιατί;;
Όταν για τέσσερα άτομα στην είσοδο της ΔΕΘ πληρώνεις 20 ευρώ (5 ευρώ το άτομο) και πηγαίνοντας όλο χαρά να δεις και το εργοστάσιο σοκολάτας σου ζητάνε άλλα 10 ευρώ (2,5 ευρώ το άτομο) σου κάθετε πολύ άσχημα. Δηλαδή μία οικογένεια που θέλει να πάει και δεν έχει παιδιά κάτω των 12 ετών γιατί εκεί υπάρχει οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ πρέπει εκείνη την ημέρα να ξοδέψει ένα 50άρικο.

Γι αυτές τις εποχές είναι πολλά και για κάθε ένα άτομο μόνο του αλλά και φυσικά για μία οικογένεια.

Υπήρχαν πολλοί δυσαρεστημένοι που δεν μπήκαν στο εργοστάσιο σοκολάτας και φυσικά και δυσαρεστημένα παιδιά.

Η τιμή του εισιτηρίου μετά την έκθεση θα ανεβεί στα 5 ευρώ το άτομο!!


Εσωτερικά βλέπεις την ιστορία του κακάο την ιστορία της ΙΟΝ  και τη διαδικασία (ψηφιακά) παραγωγής και συσκευασίας, υπάρχει ένας καταρράκτης σοκολάτας που τον συναντάς μετά από έναν λαβύρινθο με καθρέφτες. Θα δείτε επίσης σε πολλά μέρη όλα τα προιόντα της εταιρίας ΙΟΝ , το μουσείο με φωτογραφίες και εκθέματα φτιαγμένα ολόκληρα από σοκολάτα, το συντριβάνι σοκολάτας που σου προσφέρεται λίγη σοκολάτα πάνω σε ένα μιράντα μπισκότο. Ακόμα ένας χώρος με μπανιέρα όπου τα παιδιά μπορούν να μπουν μέσα και ψηφιακά δίπλα στην οθόνη φαίνεται λες και κάνουν μπάνιο σε σοκολάτα και σεφ που φτιάχνουν μπροστά σου διάφορα πράγματα από σοκολάτα. Τέλος συναντάς το μαγαζί που έχει τα πάντα από σοκολάτες και γλυκά και ροφήματα που και πάλι θα τονίσω πως τίποτα από αυτά δεν ήταν φτηνό ή προσιτό για όλους. 

Αυτή ήταν η γνώμη μου για το εργοστάσιο σοκολάτας. Δυστυχώς με απογοήτευσε. 





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου