Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πολύχρωμη τούρτα σκιακιέρα!!!!


Μια υπέροχη ιδέα για παιδική και όχι μόνο τούρτα. Μια πολύχρωμη σκακιέρα που θα ξετρελάνει οπτικά και γευστικά μικρούς και μεγάλους. (Εμένα προσωπικά με εξέπληξε) Για δείτε λοιπόν βήμα βήμα πως γίνεται αυτή η υπέροχη τούρτα!!








Θα χρειαστείτε:
  • 226 γραμμάρια βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 426 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 ασπράδια αυγών (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 426 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 355 ml γάλα (θερμοκρασία δωματίου-30 δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμμάτων)
  • Πορτοκαλί κίτρινο πράσινο μπλε μοβ χρώματα ζαχαροπλαστικής

1. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη
2. Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να γίνει κρέμα. Προσθέστε έπειτα τα ασπράδια και χτυπήστε για αρκετά λεπτά καλά το μείγμα. Μετά προσθέστε τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε. 
3. Στη συνέχεια προσθέτετε διαδοχικά τα υπόλοιπα δύο μείγματα (στερεά: μείγμα αλευριού υγρά: γάλα)

Καλό είναι να έχετε ζυγίσει αρχικά το βασικό  μπολ σας ώστε σε αυτή την βάση ζυγίζοντας το και αφαιρώντας το βάρος του μπολ να ξέρετε πόσο είναι το καθαρό βάρος του μείγματος σας. Έτσι διαιρώντας αυτόν τον αριθμό διά του πέντε θα ξέρετε πόσο θα χωρίσετε τα μείγματα σας για να τα χρωματίσετε. 

4.Τα χωρίζετε λοιπόν σε πέντε ίσα μπολ και προσθέτετε στο καθένα το χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Να ξέρετε πως ψημένο είναι δύο τόνους περίπου πιο ανοιχτό από ότι στο μπολ.
5. Τα βάζετε στα στρογγυλά τσέρκι-ταψάκια και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά και όταν τα βγάλετε τα αφήνετε να ξεκουραστούν και να κρυώσουν για 10 λεπτά.







Για να κόψετε τα παντεσπάνια (23-25 εκατοστών) θα χρειαστείτε 3 στρογγυλά τσέρκι των 18 , 12 και 6 εκατοστών. Θα δημιουργηθούν δηλαδή 20 κομμάτια 4 από κάθε χρώμα. 







Υλικά για βουτυρόκρεμα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό με πάνω από 80% λιπαρά
  • 400 γραμμάρια άχνη ζάχαρη (2 φορές κοσκινισμένη)
  • 2-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)
  • πολύ δυνατό μίξερ
  • σπάτουλα
1. Αφήνετε το βούτυρο για 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Το κόβετε σε κυβάκια και το βάζετε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάτε ίσα να γίνει αλοιφή. 
2. Προσθέτετε την κοσκινισμέη άχνη ζάχαρη σε δύο δόσεις και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα. 
3. Μετά την πρώτη δόση άχνης προσθέτετε 2 κουταλιές κρέμας γάλακτος. Αφού προσθέσετε και την δεύτερη δόση άχνης ζάχαρης δεν βιάζεστε να προσθέσετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
4. Αυξάνετε ταχύτητα και χτυπάτε για 2 με 3 λεπτά. Σταματάτε μαζεύετε με την σπάτουλα την κρέμα από τα τοιχώματα το αναδευτήρι και τον πάτο και παρατηρείτε αν η βουτυρόκρεμα είναι αρκετά σφιχτή προσθέτετε 1/2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος τη φορά.
Χτυπάτε και ελέγχετε ξανά. 
Η αυξομείωση του υγρού πάει ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. Τους κρύους μήνες χρειάζεται περισσότερο υγρό από ότι τους ζεστούς.
5. Αφήνετε το μίξερ να δουλέψει μόνο του για 15 με 20 λεπτά στην μέγιστη ταχύτητα του. 
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγη δόση βανίλιας.
Και η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη!!



Τώρα αρχίζει η ωραία διαδικασία. Βάζετε ένα χρώμα της επιλογής σας από έξω, βάζετε στα εσωτερικά τοιχώματα λίγη από την βουτυρόκρεμα και βάζετε από άλλο χρώμα το επόμενο κυκλάκι. 


Ξανά πάλι βουτυρόκρεμα στα εσωτερικά τοιχώματα άλλο χρώμα κυκλάκι πάλι βουτυρόκρεμα και άλλου χρώματος και πάλι κυκλάκι. 



Με το που τελειώσει η σειρά βάζετε με την σπάτουλα μια δόση βουτυρόκρεμας και την απλώνετε με την σπάτουλα καλά.
Κάθε σειρά θα έχει 4 διαφορετικά χρώματα και πάντα θα περισσεύει ένα. Όπως θα τα τοποθετείτε θα προσέχετε αν αυτό το χρώμα υπάρχει είτε στην οριζόντια σειρά είτε στην κάθετη. Όταν τελειώσετε και τις πέντε σειρές θα καλύψετε με βουτυρόκρεμα από έξω στρώνοντας την με μία σπάτουλα.





Έπειτα ξεκινάει η πιο ωραία διαδικασία. Της διακόσμησης.!!
Μπορείτε να ρίξετε πολύχρωμη τρούφα. Να χωρίζετε λίγη βουτυρόκρεμα σε 5 μπολ και να την χρωματίσετε με τα χρώματα που τοποθετήθηκαν μέσα και να κάνετε υπέροχες ροζέτες βάζοντας πάνω κάποιο (είτε βρώσιμο είτε όχι) διακοσμητικό
Μπορείτε να προμηθευτείτε καρδούλες αστεράκια μικρά από ζαχαρόπαστα από το εμπόριο.
Επίσης οποιαδήποτε άλλα ζαχαρωτά και γενικά οτιδήποτε άλλο σας αρέσει

















Ελπίζω να σας άρεσε.....Εγώ πάντως ξετρελάθηκα!!! Για δοκιμάστε!!




πηγή: ιδέα και τούρτα: azlitamasammanis.com 
βουτυρόκρεμα: stellamark.blogspot.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου