Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δεντράκι μαθηματικών !!!

Οι πρώτες επαφές των παιδιών όχι μόνο με τους αριθμούς (να μετράνε δηλαδή) αλλά και η πρόσθεση πρέπει να γίνεται μέσω του παιχνιδιού και με όμορφη παρουσίαση.Να ενδιαφέρει και να αρέσει στο παιδί. Έτσι λοιπόν αυτή η κατασκευή θα μάθει στα παιδιά να προσθέτουν μέχρι και το 12. Για δείτε!!

Θα χρειαστείτε:
  • Καφέ και πράσινο χαρτόνι
  • Μαρκαδόρο
  • 2 Ζάρια
  • 6 Κόκκινα και 6 κίτρινα pompom
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

1.Κόβετε με το πράσινο χαρτόνι το πάνω μέρος του δέντρου και μία μακριά λωρίδα για τους αριθμού και με το καφέ τον κορμό.
2. Κόβετε στον κορμό 3 τετραγωνάκια. Τα δύο πάνω θα πρέπει σε μέγεθος να είναι όσο τα ζαράκια τα οποία έχετε και το τελευταίο θέλει λίγη προσοχή. Θα γίνει ελάχιστα μεγαλύτερο από οτι η λωρίδα με τους αριθμούς και δε θα κοπεί όλο το τετραγωνάκι. Θα το σχεδιάσετε αλλά θα κόψετε την δεξιά και την αριστερή μεριά. Όχι την πάνω και την κάτω. Έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα θηκάκι που θα σέρνεται από μπροστά η λωρίδα. 
3. Με το μαρκαδόρο θα σχεδιάσετε ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο τετραγωνάκι το σύμβολο + και ανάμεσα στο δεύτερο και στο τρίτο το σύμβολο =
.
Τώρα αρχίζει το παιχνίδι. Ρίχνετε τα ζάρια και για παράδειγμα έρχεται το 4 και το 6, τοποθετείτε το καθένα σε ένα τετραγωνάκι και βάζετε στο δέντρο πάνω 4 κόκκινα pompom και 6 κίτρινα.  Και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσες φορές θέλετε. 



Αν τα παιδάκια είναι και λίγο μεγαλύτερα μπορείτε να δοκιμάσετε και τον πολλαπλασιασμό φτάνοντας μέχρι και τον αριθμό 36 (6x6). 


πηγή: mamapapabubba.com



1 σχόλια: