Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Λόγια από τα παλιά αρχαία χρόνια

Εκδήλωση με τίτλο: “ Λόγια από τα παλιά αρχαία χρόνια…” διοργανώνει η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 14 Οκτωβρίου 2014, 6.30-8.00 το απόγευμα 



Η αρχιτέκτονας Αναστασία Παράσχου θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου «Ιστορίες που τις είπε η αγορά».Η αρχαία ελληνική Αγορά ήταν τόπος συνάντησης όλων με όλους. Ήταν ένα μέρος που βούιζε από ΛΟΓΙΑ, αληθινά και ψεύτικα, επίσημα, βαθυστόχαστα, επικίνδυνα, πολεμικά, ιερά, πλούσια, πικρά και γλυκά, λόγια κάθε λογής. Γιατί εκεί πήγαιναν όλοι όσοι ήθελαν να είναι πολίτες.


Ένα ιστορικό παραμύθι που επιχειρεί να καλύψει μία μεγάλη σε σπουδαιότητακαι σε διάρκεια περίοδο της ιστορίας μας, την αρχαιότητα, φιλοδοξώντας να πείσει μικρούς και μεγάλους –ιδίως τους μικρούς- ότι… η ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: χαρτόνι κανσόν Α4 εκρού, κίτρινου ή πορτοκαλί χρώματος για να φτιάξουμε ένα αγγείο! 

Για παιδιά από 7 ετών και πάνω. Με προεγγραφή


Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφώνΔηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 32466)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου