Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

100 άνδρες «δοκίμασαν» τους πόνους της γέννας (video)

Νοσοκομείο στην ανατολική Κίνα προσφέρει σε υποψήφιους μπαμπάδες την ευκαιρία να νιώσουν πώς είναι να γεννάς! Όσοι πάντως το δοκίμασαν... εγκατέλειψαν έντρομοι!

Μετά τη διαμαρτυρία αρκετών νέων μαμάδων ότι οι σύντροφοι τους δείχνουν μικρή κατανόηση για τους πόνους του τοκετού, το μαιευτήριο Aima καθιέρωσε δωρεάν συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου οι άνδρες να δοκιμάσουν το «βασανιστήριο». Ήδη 100 τολμηροί – οι περισσότεροι μπαμπάδες σε αναμονή – κάθισαν στην καρέκλα του εξομοιωτή, για να δοκιμάσουν μέσω επιθεμάτων που τοποθετήθηκαν στις κοιλιές τους τον πόνο που νιώθει μια γυναίκα στη διάρκεια του τοκετού.

Τα επιθέματα συνδέονται με συσκευή που παράγει ρεύμα και οι εθελοντές προοδευτικά, σε διάστημα πέντε λεπτών, δέχονται διαδοχικά – αυξανόμενης έντασης – ηλεκτροσόκ, που προσομοιάζουν τους πόνους της γέννας.

«Νόμιζα ότι μου ξεριζώνουν την καρδιά και τους πνεύμονες» είπε ο Σονγκ, που έφτασε μέχρι την έβδομη βαθμίδα πριν παρακαλέσει έντρομος τη νοσοκόμα να κλείσει το σύστημα. Άλλοι άνδρες πάντως εγκατέλειψαν πολύ νωρίτερα τη δοκιμή.

Ο Γου Γιανλονγκ πάντως που «τερμάτισε» τη δοκιμασία, δήλωσε ότι η εμπειρία αυτή άλλαξε δραστικά τον τρόπο που βλέπει τη γέννηση ενός παιδιού. «Επειδή όλες οι γυναίκες έχουν παιδιά και συνήθως αυτό παίρνει αρκετό καιρό, νόμιζα ότι πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, το οποίο μπορούν να ξεπεράσουν», δήλωσε.


Αντίθετα απ' ότι συμβαίνει στη Δύση, οι Κινέζοι δεν βρίσκονται δίπλα στις συντρόφους τους όταν γεννάνε. Αρκετά δημόσια νοσοκομεία δεν το επιτρέπουν, ακόμα κι αν αυτοί το θέλουν.  

Δείτε το βίντεο:




πηγή: thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου