Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φαγώσιμα κυπελάκια Άι-Βασίλης!!!

Κυπελάκια Άι-Βασίλης εύκολα , γρήγορα και με πολύ λίγα υλικά. Μια υπέροχη ιδέα και για παιδικά πάρτι, για μπουφέ είτε για κάποιο δωράκι. 
Τελικά εδώ τι είναι πιο νόστιμο??Το κυπελάκι ή υπέροχες καραμελίτσες που θα βάλετε μέρα??
Δοκιμάστε και θα δείτε!!!



Θα χρειαστείτε: 
  • Λευκή σοκολάτα
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Πλαστικά ποτηράκια (2 μεγέθη καλύτερα)
  • Ζαχαρόπαστα λευκή και μαύρη

1. Λιώνετε την λευκή σοκολάτα και προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για να βγει αυτό το έντονο κόκκινο θέλει αρκετές σταγόνες. Σε ένα πλαστικό ποτηράκι γεμίζετε με τη σοκολάτα. Μπορείτε είτε να περιμένετε λίγα λεπτά και να αδειάσετε το περιεχόμενο και να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές ώστε να έχει το ποτηράκι το κατάλληλο πάχος. Είτε αυτό που προτείνω και συνιστώ εγώ να γεμίσετε το ποτηράκι και να βάλετε στο κέντρο ένα μικρότερο ποτηράκι. Αυτό που θα ξεχειλίσει και θα περισσέψει θα πέσει πάλι στο μπολ και έτσι θα διατηρηθεί και το κενό ενδιάμεσα μέχρι να κρυώσει και παγώσει η σοκολάτα και μπορείτε εξ αρχής να καθορίσετε και το πάχος που θα έχει το κυπελάκι.  



2. Όταν η σοκολάτα παγώσει αφαιρείτε τα ποτηράκια με προσοχή.


3. Λιώνετε λίγη άσπρη σοκολάτα και κάνετε ακανόνιστα σχεδιάκια στο πάνω μέρος, Το αφήνετε να στεγνώσει και να παγώσει η σοκολάτα.


4. Ανοίγετε στον πάγκο εργασίας σας τη μαύρη και την λευκή ζαχαρόπαστα. Κόβετε λεπτές λωρίδες τη μαύρη με μήκος τόσο όσο η περίμετρος από το κυπελάκι. Με τη λευκή κόβετε τετραγωνάκια κόβοντας το εσωτερικό τους (κάνοντας τρύπα στην μέση). Τα κολλάτε στο κυπελάκι είτε με σιρόπι καλαμποκιού, είτε με λίγη από τη λευκή σοκολάτα.


Τα γεμίζετε με καραμελίτσες και είναι έτοιμα!!!




2 σχόλια: