Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα σκουφάκια για τις καρέκλες!!

Μια όμορφη διακόσμηση για το σπίτι σας τις γιορτινές μέρες. 
Έχετε μια βαρετή τραπεζαρία που θέλετε να την δώσετε χρώμα μία διασκεδαστική νότα και για τα παιδιά σας??Αυτή είναι η λύση. 
Απλή , εύκολη και φυσικά όμορφη!

Θα χρειαστείτε:
  • Κόκκινη τσόχα
  • Λευκή τσόχα
  • Ψαλίδι
  • Κλωστή
  • Βελόνα/ ΡαπτομηχανήΜετράτε με μία μεζούρα την καρέκλα σας. Το πάνω μέρος συνήθως είναι πιο μεγάλο οπότε και μετράτε εκείνο. Επίσης αφού έχετε μετρήσει το πάνω μέρος μετράτε και το ύψος της πλάτης της καρέκλας αφήνοντας ένα μικρό κενό.


Για μια μέτρια καρέκλα η πλάτη της είναι 50 εκατοστά με ύψος 45 εκατοστά. Οπότε θα χρειαστείτε δύο φύλλα τσόχας 58-60 εκατοστά μήκος και 45 εκατοστά ύψος. Για να κάνετε το σκουφάκι θα πρέπει το φύλλο σας να είναι 25 εκατοστά παραπάνω σε σχήμα τριγωνικό. Από τα οπότε το ύψος του φύλλου θα είναι 70 εκατοστά και από τα 45 θα αρχίσει να γίνεται τριγωνικό. Προσοχή θα είναι ένα φύλλο όχι δύο συρραμμένα.
Τα κόβετε και 1,5 εκατοστό από την άκρη του υφάσματος τα ράβετε μεταξύ τους αφήνοντας την κάτω πλευρά ανοιχτή.  


Με το ψαλιδάκι κόβετε από τις τρεις γωνίες του τριγώνου , τριγωνάκια όπως την παρακάτω εικόνα. Λίγο πριν την ραφή. 


Γυρνάτε το ύφασμα από την καλή μεριά και πατάτε με ένα σίδερο τις ραφές που κάνατε προηγουμένως. 


Ράβετε τις δύο πάνω γωνίες έτσι ώστε να απομονωθεί το σκουφάκι της καρέκλας.


Κόβετε με τη λευκή τσόχα μια λωρίδα περίπου 4-5 εκατοστών σε ύψος και τη ράβετε στην κάτω μεριά της κόκκινης τσόχας.Για καλύτερο αποτέλεσμα , για να μη φαίνεται ότι έχει επανωτίσει η λευκή τσόχα την κόκκινη μπορείτε να κάνετε ένα στρίφωμα γυρνώντας λίγο την κάτω μεριά και ράβοντας το μαζί. 


Για να κάνετε την φουντίτσα του σκούφου θα χρειαστείτε λευκή τσόχα και κλωστή. Θα κόψετε περίπου 40 με 50 λωρίδες 10x1 εκατοστά.


Θα στριφογυρίσετε την κλωστή δένοντας τα στην μέση της τσόχας, στα 5 εκατοστά. Θα τα δέσετε καλά μεταξύ τους και έτοιμο το pompom να μπει στην καρέκλα. 


Ράβετε τα pompom στην άκρη του σκουφιού.Και είναι έτοιμα. Μα δεν είναι υπέροχα??


Δοκιμάστε τα θα αλλάξουν και τη διάθεση του σπιτιού και θα ομορφύνουν το χώρο και στα δικά σας μάτια αλλά και στα παιδιά. 


πηγή: makeit-loveit.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!