Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στολίδια και διακοσμητικά από μακαρόνια !!!

Συνήθως πιστεύουμε ότι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ή διακοσμητικά πρέπει να είναι από μαγαζιά και με υλικά συνηθισμένα όπως ξύλο , γυαλί και πλαστικό. 


Σε μια αναζήτηση μου όμως στο internet βρήκα εκπληκτικά χειροποίητα στολίδια για το δέντρο αλλά και διακοσμητικά για το σπίτι με ένα υλικό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Με ένα υλικό που ποτέ δε θα φανταζόμασταν ότι θα μπορεί να βγάλει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Κι αυτό το υλικό δεν είναι άλλο από το μακαρόνι. 

Φιογκάκια,κοχυλάκια, πένες και βίδες είναι αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθων. Λίγα μακαρονάκια , λίγη μπογιά (ακρυλικό, πλαστικό και σπρέι) και πολύ πολύ φαντασία και βγάζει αυτά τα όμορφα στολιδάκια και διακοσμητικά.


Όποια κατασκευή και να κάνετε το βασικό είναι φυσικά να βάψετε τα μακαρόνια. Αφότου φυσικά τα βάψετε είτε με ματ είτε με μεταλλικά χρώματα μπορείτε να τα κάνετε ακόμα πιο πολύ εορταστικά χρησιμοποιώντας το αγαπημένο υλικό των γιορτών, τη χρυσόσκονη.


Διακοσμητικά δεντράκι:

1. Γι αυτό το δεντράκι θα χρειαστείτε φιογκάκια , πλαστικό ποτήρι χωνάκι και κόλλα.
Κολλάτε πάνω στο ποτηράκι τα μακαρόνια και τα βάφετε. Μπορείτε να τα βάψετε στο συγκεκριμένο είτε πριν είτε μετά. Από ένα άλλο ποτηράκι βγάζετε τη βάση τη γυρνάτε αντικριστά και την κολλάτε όπως στην εικόνα. Έπειτα κολλάτε κι άλλα μακαρονάκια από πάνω και το ιδιαίτερο δεντράκι είναι έτοιμο.




2. Γι αυτό το δεντράκι θα χρειαστείτε, χαρτόνι πράσινο μακαρονάκια , κόλλα. Αρχικά κάνετε το χαρτόνι σε σχήμα κώνου , βάφετε τα μακαρονάκια πράσινα ή χρυσά (όπως στις εικόνες) , στεγνώνουν , και τα κολλάτε πάνω στο χαρτόνι σειρά σειρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε πένες είτε βίδες. Και στα δύο το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Μπορείτε επίσης να ρίξετε από πάνω και λίγο χιονάκι. Το αποτέλεσμα??Υπέροχο...δείτε!!!






3.  Αυτό το δεντράκι δε διαφέρει πολύ από το προηγούμενο. Απλά αντί για σειρά σειρά τα μακαρόνια μπαίνουν σαν να είναι γιρλάντα. Μπορείτε να το κάνετε πάνω σε έναν αφρώδες κώνο (πουλιούνται σε μαγαζιά με είδη χόμπι, ζωγραφικής) και με ένα ξύλο καρφώνοντας το να το κολλήσετε σε μία γλάστρα. Έτσι θα δώσει την εικόνα δέντρου. Μπορείτε να βάλετε μέσα και βοτσαλάκια και φυσικά να κολλήσετε στα ενδιάμεσα και μικρές μικρές μπαλίτσες. 


Χριστουγεννιάτικα στολίδια:

Αγγελάκι 

1.Φιογκάκι, μακαρόνι σέλινο, κοφτάκι , κοφτό στριφτό , στρογγυλό (Ruote) , λευκή χάντρα


2. Μακαρόνι κοχύλι, στριφτό και χάντρα 


3.  Χάντρα , φιογκάκι, κοχύλι και κοφτό στριφτό


Στρατιωτάκι: Χάντρα, φιογκάκι, βίδες



Χιονονυφάδα: 

1.Πένες ή σέλινο (μακαρόνι) και στρογγυλό (Ruote)


2. Μακαρονάκι στρογγυλό (Ruote)


3. Μακαρόνι κοχύλι, κοφτό και στρογγυλό (Ruote)


Διακοσμητικό για κερί: 

Μια ακόμα ιδιαίτερη πρόταση για διακόσμηση και πάλι με μοναδικό υλικό το μακαρόνι. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου