Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια !!!

Όμορφα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια μόνο με ένα χαρτί (ή χαρτόνι) και ένα ψαλίδι. 
Θα χρειαστείτε :
  • Χαρτί ή χαρτόνι Α4
  • Ψαλίδι1. Διπλώνετε το χαρτόνι ώστε να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο. 


2. Κόψτε αυτό που περισσεύει.3. Διπλώστε το τσακίζοντας το στις διακεκομμένες γραμμές. Θα διπλωθεί άλλες τρεις φορές!4.  Γυρίζετε το χαρτί σε σχήμα ρόμβου. Κρατάτε το κάτω τριγωνάκι για την βάση σας. Αρχίζετε από τα δεξιά. Ακουμπάτε το ένα μισό τριγωνάκι πάνω στο μισό της βάσης σας.


5. Το άλλο το τριγωνάκι το ξανά γυρίζετε πίσω επανωτίζοντας το σε αυτό που ακουμπήσατε στη βάση σας. 6. Και γίνεται έτσι. Το ίδιο κάνετε και από την αριστερή μεριά. 7. Και καταλήγει έτσι. Ένα τετραγωνάκι ακριβώς από πάνω δύο τρίγωνα και στο τέλος άλλο ένα τετραγωνάκι. 


8. Τσακίζετε το χαρτόνι σε τριγωνάκια. Αυτό το κάνετε 4 φορές. 


9. Αυτά τα στάδια θέλουν λίγη προσοχή. Κάθε τριγωνάκι που μόλις δημιουργήσατε το ξεδιπλώνετε. Η γωνία που ήταν στην μέση είναι αυτή που στην φωτογραφία την βλέπετε ψηλά. 


10. Αυτήν την γωνία την κατεβάζετε κάτω δημιουργώντας έτσι 2 τριγωνάκια. 


11. Το ίδιο κάνετε και για τα υπόλοιπα 3 τριγωνάκια. 


Σας το ξανά δείχνω σε άλλες φωτογραφίες γιατί είναι το μοναδικό στάδιο που θέλει λίγη προσοχή. 12. Και καταλήγετε έτσι. Γυρνώντας το στο πλάι να βλέπετε 4 γραμμές από αριστερά 4 από δεξιά. Κόβετε αυτά που προεξέχουν και η κάτω μεριά είναι όπως στην φώτο (δεξιά)


13. Πιάνετε όλα τα κομμάτια μαζί και με ένα ψαλίδι κόβετε 5 γραμμές περίπου δεξιά και αριστερά. Όταν πάτε να κόψετε και στην άλλη μεριά προσέχετε να είναι στην ίδια σειρά με τα προηγούμενα. 


14. Τα τσακίζετε όλα από την ίδια μεριά. 


Και είναι έτοιμα!!! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!