Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η φωτογραφία που έχει συγκινήσει όλο τον πλανήτη.

Σε μία διαδήλωση στο Φέργκιουσον των Ηνωμένων Πολιτειών ένα μικρό αγόρι μόλις 12 χρονών έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει και να σκεφτεί. 


Η διαδήλωση αφορούσε την δολοφονία του 18χρονου μαύρου Michael Brown από τον λευκό αστυνομικό Darren Wilson και την απόφαση που βγήκε πριν λίγες μέρες από το δικαστήριο.

Κρατώντας μια πινακίδα που έλεγε "free hugs" (δωρεάν αγκαλιές) στάθηκε κλαίγοντας μπροστά σε έναν αστυνομικό.  Ο λευκός αστυνομικός Bret Barnum ,που ήταν σε μια διασταύρωση στο κέντρο της πόλης για να βοηθήσει με την κυκλοφορία και τον έλεγχο του πλήθους, τον έκανε ένα νεύμα για να έρθει πιο κοντά και του ζήτησε μία αγκαλιά. Ο αστυνομικός ρώτησε τον μικρό που πάει σχολείο, τι έκανε το καλοκαίρι και τι του αρέσει να κάνει. Τότε τα δάκρυα του για λίγο σταμάτησαν.Το αγόρι ο Devonte Hart τότε έβαλε τα χέρια του γύρω του αγκαλιάζοντας τον φοβούμενος και συνέχισε κλαίγοντας πολύ παραπάνω. 




Ο Barnum ανήκει στην αστυνομική δύναμη του Πορτλαντ για 21 χρόνια και έχει δύο έφηβους γιους.
Ο αστυνομικός δήλωσε πως " Το ότι διαδήλωνε ενάντια στην αστυνομία και με γενναιότητα και θάρρος με πλησίασε ήταν εντυπωσιακό " 

Ο μόλις 20 χρονών φωτογράφος Johnny Nguyen ήταν εκεί και αποθανάτισε με το φακό του αυτήν την τοσο συγκινητική φωτογραφία. Τον φόβο στα μάτια του μικρού Devonte για την αστυνομική βαρβαρότητα ενάντια στους μαύρους και ειδικά στα μικρά παιδιά που όλο και αυξάνεται.  

Ο φωτογράφος δήλωσε πως " Όταν ήρθα στον Devonte , που κρατούσε την πινακίδα "free hugs" και τα δάκρυα του που έτρεχαν στο πρόσωπο του, ήξερα ότι το παιδί αυτό είχε κάτι το ιδιαίτερο. Το ένστικτο μου μου είπε να μείνω στον μικρό ενώ είχα πάρα πολλές άλλες ευκαιρίες για φωτογραφίες του πλήθους." 

Ο Nguyen αποθανάτισε μερικά στιγμιότυπα του Devonte και στη συνέχεια γύρισε για να πάρει μερικά πλάνα άλλων ανθρώπων. Όταν γύρισε τον είδε να μιλάει με τον αστυνομικό. "Σκέφτηκα, τι μεγάλη στιγμή. Μια δυνατή στιγμή. Μια στιγμή-σκηνή με ένα μήνυμα που έπρεπε να αποτυπωθεί και να κοινοποιηθεί. Μια σκηνή από όπου έρχοντε μαζί"

"Ήξερα ότι είχαμε κάτι το ιδιαίτερο, κάτι ισχυρό. Ένα μήνυμα που ο καθένας θα ήθελε να δει"



Ο μικρός Devonte , ο οποίος είναι ένα από τα έξι παιδιά που έχει υιοθετήσει η Jennifer Hart με την σύζηγο της Sarah Hart, που ζει στο West Linnσε ένα προάστιο του Πόρτλαντ (Portland)από πολύ μικρός αγωνίζεται ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό.





πηγή: ktla.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου