Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Χιονάνθρωπος αριθμητικής!!

Η μάθηση της αριθμητικής σε ένα παιδί πρέπει να γίνεται τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού. Και ποιο είναι το κατάλληλο μέσο?Το παιχνίδι φυσικά.
Έτσι λοιπόν αυτός ο όμορφος χιονάνθρωπος θα μάθει στα παιδιά να μετράνε , να συνδυάζουν την καρτέλα με τον αριθμό που βλέπουν με τα κουμπιά που θα βάλουν στο σώμα του.  



Για τις μικρότερες ηλικίες η καρτέλα 10 πρέπει να είναι το όριο. Όσο όμως τα παιδιά μεγαλώνουν και μαθαίνουν και περισσότερους αριθμούς μπορούν να προστίθενται κι άλλα. 

Επίσης σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά. Να γίνουν δύο ή τρεις χιονάνθρωποι. Πρώτον να συγκρίνουν ποιος χιονάνθρωπος έχει περισσότερα κουμπιά πάνω του. Ποιος είναι μεγαλύτερος και μικρότερος αριθμός. Έπειτα να γίνει πρόσθεση ή αφαίρεση φτιάχνοντας ένα σύμβολο + - = και ο τελευταίος να δείχνει το αποτέλεσμα. 

Παρόμοια κατασκευή είναι και το δέντρο μαθηματικών !!


Θα χρειαστείτε:
  • Λευκό χαρτόνι
  • Χρωματιστά χαρτιά 
  • Μαρκαδόρο (μαύρο, πορτοκαλί)
  • Πολύχρωμα κουμπιά
  • Δίσκο

1.Σχεδιάζετε στο λευκό χαρτόνι τους τρεις κύκλους του χιονάνθρωπου. 


2. Στα χρωματιστά χαρτιά σχεδιάστε ίδια καπελάκια και κόψτε τα. Με το μαύρο μαρκαδόρο σε καθένα ξεχωριστά γράψτε και από ένα αριθμό. Στον χιονάνθρωπο σχεδιάζετε τα μάτια , τη μύτη και το στόμα. 


Τώρα αρχίζει η ώρα του παιχνιδιού και της μάθησης φυσικά. Βάλτε την καρτέλα στον χιονάνθρωπο και πάρτε και βάλτε τόσα κουμπιά όσα λέει ο αριθμός της καρτέλας.



πηγή: cbc.ca


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου