Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

"Χτυπάει τη μαμά μου! Βοήθεια" Το τηλεφώνημα μίας 6χρονης στην Αστυνομία! (video)

Εγώ πάντως έκλαψα , πόνεσα και νευρίασα στο άκουσμα του τηλεφωνήματος. Πόνεσε η καρδιά μου  στα σπαρακτικά κλάματα και τις φωνές της 6χρονης Λίζας τη στιγμή που ο πατριός της κακοποιεί τη μητέρα της και τη μικρότερη αδερφή της.



Είναι δύσκολο για αυτούς που δε το ζουν να καταλάβουν τι περνάει μια οικογένεια με ενδοοικογενειακή βία και φυσικά κανένας μας δε μπορεί να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει πως το εκλαμβάνουν τα ίδια τα παιδιά. Τι βιώνουν καθημερινά , από απειλές ξυλοδαρμούς και γενικά σωματική βία. 

Είναι εντελώς διαφορετικό να διαβάζουμε στο ίντερνετ ή να ακούμε στην τηλεόραση για μία οικογένεια και να μας περνάει σαν απλή είδηση. Επίσης εντελώς διαφορετικό είναι και να βλέπουμε εικόνες από ξυλοδαρμούς σε ενδοοικογενειακή βία. Το ηχητικό αυτό βιντεάκι ακόμα και σε άτομα τα οποία δεν έχουν βιώσει καμία βία είτε σωματική είτε λεκτική μέσα στην οικογένεια τους δε μπορεί παρά κι αυτούς να τους πονέσει , θυμώσει και φυσικά ευαισθητοποιήσει στα θέματα της ενδοοικογενειακής και γενικά της βίας. 

Στο βίντεο η εξάχρονη μόλις, Λίζα τη στιγμή που ο πατριός της κακοποιεί τη μητέρα της και κάποια στιγμή και τη μικρή αδερφή της βρίσκει το θάρρος να καλέσει στην αστυνομία και εκληπαρώντας τους να ζητήσει την βοήθεια τους. Τους ζητάει, τους παρακαλεί μέσα από αναφιλητά να έρθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ταυτόχρονα ζητώντας και απο τον ίδιο της το πατριό να σταματήσει. 

Δεν πρέπει τα παιδιά ειδικά να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Προστατέψτε τα σταματώντας ενδοοικογενειακή βία και οχι μόνο φυσικά. Βοηθήστε τα να ζήσουν σε ένα ήρεμο και ήσυχο σπίτι να μεγαλώσουν φυσιολογικά χωρίς στιγμές που θα τους πληγώνουν και θα τις κουβαλάνε σε όλη τη ζωή τους. 

Ακούστε και εσείς το βίντεο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου