Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η κάπα της Έλσας από το Frozen

Μια υπέροχη μακριά κάπα για τις μικρές σας πριγκίπισσες. Ένα αξεσουάρ που θα λατρέψουν τα μικρά κορίτσια. Μια πολύ εύκολη κατασκευή , γρήγορη και πολύ πολύ οικονομική.  


Ποιο κορίτσι δεν έχει δει την ταινία frozen και δεν ταυτίστηκε έστω με μία από τις πριγκίπισσες Έλσα και Άννα ??
Ποιο κορίτσι δε χόρεψε στους ρυθμούς των τραγουδιών της ταινίας ??
Έτσι και εγώ θα σας παρουσιάσω την υπέροχη κάπα της Έλσας. 
Είναι τόσο εύκολη που ακόμα και σήμερα μπορείτε να την φτιάξετε. 









Το κατάλληλο χρώμα υφάσματος που θα πρέπει να επιλέξετε είναι το μπλε-γαλάζιο. Αν όμως δεν βρείτε και με το λευκό είναι μια χαρά. 
Αρχικά μετράτε το ύψος του παιδιού και αναλόγως πόση ουρά θέλετε να κάνετε τόσο ύφασμα παραπάνω θα χρειαστείτε. Το άνοιγμα της κάπας θα είναι  παραπάνω από το μήκος τη πλάτης του παιδιού. Από τη μέση και κάτω το ύφασμα θα είναι λίγο περισσότερο ώστε η κάπα να να έχει μπόλικη ουρά και κίνηση. 


Μετράτε την απόσταση από τον έναν ώμο στον άλλον και με την βοήθεια ενός μπολ που έχει αυτή την διάμετρο κόβετε το ύφασμα. Προσοχή αυτό δε θα το κάνετε άκρη άκρη. Θα αφήσετε λίγο ύφασμα περίπου 5 εκατοστά και μετά θα κοπεί ο κύκλος. Θα κόψετε στο κέντρο του κύκλο και το ύφασμα στη μέση ώστε να δημιουργηθούν τα δύο κομμάτια που θα κουμπώνουν μπροστά. Μπορείτε να βάλετε είτε με τις ταινίες velcro (αυτά τα σκριτς σκρατς) είναι με κουμπί και κουμπότρυπα. Ότι βολεύει εσάς και τα παιδιά σας. 


Για να διακοσμήσετε το κουμπί απέξω μπορείτε να κολλήσετε είτε από πλαστικό είτε από τσόχα μία χιονονιφάδα. 


Και τώρα στο ωραίο στάδιο μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά σας. Είτε μπορείτε να κολλήσετε στην ουρά διάφορα σχέδια. Είτε μπορείτε να κάνετε χιονονιφάδες και αστέρια στένσιλ και να βάψετε με ειδική μπογιά για ύφασμα ή χρησιμοποιώντας τα μπουκαλάκια με την χρυσόσκονη με κόλλα 




Την αφήνετε στεγνώνει καλά και αρχίζετε τα παιχνίδια και τα μασκαρέματα. Δοκιμάστε το αξίζει!!!


πηγή: makeit-loveit.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου