Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Το πρώτο water park για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μόλις κατασκευάστηκε και άνοιξε τις πόρτες του ένα water park διαφορετικό από ολα τα άλλα στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. 


Ένα πάρκο που δεν θα αφήνει κανένα παιδί έξω. Το "Morgan's Inspiration Island" είναι το πρώτο water park φτιαγμένο εξ ολοκλήρου για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Άνοιξε 17 Ιουνίου τις πόρτες του και αναμένετε να μαγέψει το κοινό.



Υπάρχουν αρκετά πάρκα που επιτρέπουν την είσοδο παιδιών ΑμέΑ αλλά δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών αυτών. 

Το πάρκο αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων με θέα τη λίμνη της Θαυματουργού θα έχει έξι αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένης και μίας διαδρομής πέντε λεπτών με βάρκα στο ποτάμι, η οποία ειναι προσβάσιμη από αναπηρικά καροτσάκια. 


Οι υπέυθυνοι του πάρκου ασχολήθηκαν και με τη σχεδίαση και παροχή αναπηρικών καθισμάτων, που ονομάζονται Pneu Chairs δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ασφαλείας.
Συνεργάστηκαν με το πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ για τη δημιουργία ειδικών προσβάσιμων αδιάβροχων αναπηρικών καρεκλών οι οποίες τροφοδοτούνται από αέρα κι όχι από μπαταρία.

Ζυγίζουν το μισό βάρος από μία κανονική. Συγκεκριμένα 35 κιλά σε αντίθεση με τις ηλεκτροκίνητες που ξεπερνούν και τα 100 κιλά και χρειάζονται μόλις δέκα λεπτά να φορτίσουν σε αντίθεση και πάλι με τις ηλεκτροκίνητες που χρειάζονται 8 ώρες. Διανέμονται κι αυτές φυσικά δωρεάν βάση προτεραιοτήτων.Προσφέρονται επίσης αδιαβροχα καροτσάκια και χειροκίνητα.

Άλλα πράγματα που αξίζει να σημειωθούν είναι πως τα ζώα συνοδείας επιτρέπονται στο πάρκο. Υπάρχει συνεχής έλεγχος του νερού θερμοκρασίας , τα παιδιά που ειναι ευαίσθητα στο ψυχρό νερό να μπορουν να χρησιμοποιήσουν τα θεματικά αξιοθέατα του πάρκου.Το νερό φιλτράρεται συνεχώς και ανακυκλωνεται , ώστε να είναι και φιλικό στο περιβάλλον αλλά και όσο το δυνατόν πιο υγιές. Τα παιδιά επίσης που είναι ευαίσθητα στο θόρυβο να μπορούν να διασκεδάσουν στου ειδικά διαμορφωμένους ήσυχους χώρους. Και τα ειδικά βαχιολάκια που φορουν μέσω των οποίων μπορουν να εντοπιστούν από τους οικείους τους ή το προσωπικό του πάρκου. 



Πηγή έμπνευσης του πάρκου αυτού για τον Gordon και Maggie Hartman ήταν η κόρη τους Morgan, η οποία έχει τόσο σωματικές όσο και γνωστικές αναπηρίες. 

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μία σπουδαία εμπειρία σε ένα φιλόξενο, ασφαλή και άνετο περιβάλλον» τονίζει ο ιδρυτής του πάρκου, Gordon Hartman. 



 
Εκτός από τα εκθαμβωτικά αξιοθέατα, το Morph's Inspiration Island προσφέρει το εστιατόριο Rusty Anchor Galley Grub και το Little Italy Bistro για σνακ και ποτά, το κατάστημα Surf Shack Gifts and Gears για σουβενίρ, παπούτσια για νερό, αντηλιακό, Θέα στο κατάστρωμα,  κλιματιζόμενες αίθουσες για πάρτι και δεξιώσεις συνεδριάσεων και ιδιωτικές καμπάνες προς ενοικίαση.



Άλλοι χώροι που αξίζει να σημειωθούν 

Μουσικός κήπος:
Τα παιδιά μπορούν να συνθέσουν μια υπαίθρια συμφωνία με μια σειρά κρουστών οργάνων.


Whirling wonder:
Μια πολύχρωμη ρόδα που ανεβάζει τους επισκέπτες του πάρκου ψηλά προσφέροντας τους μια υπέροχη πανοραμική θέα της θάλασσας του Morgan.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία κατασκευής ποδηλάτων Zamperla δημιούργησε τη ρόδα 500 μέτρων ύψος με τις 12 γόνδολες που μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά και ενήλικες και επισκέπτες σε αναπηρικές καρέκλες 


Κούνιες:
30 Τέτοιες κούνιες έχουν κατασκευαστεί ώστε να έχουν την δυνατότητα τα παιδιά ολων των ηλικιών με τα αναπηρικά τους καροτσάκια να το απολάυσουν .



Sand Circle: 
Παιχνίδια με την άμμο. Ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος ώστε να μπορούν τα παιδιά είτε απευθείας να κάτσουν και να παίξουν με την άμμο είτε με τα αναπηρικά αμαξίδια τους να χειριστούν τα μηχανήματα εκσκαφής και να φτιάξουν αριστουργήματα. Υπάρχει επίσης και ένα τραπέζι εργασίας.  


Water Works:
Προσφέρει 10 στοιχεία παιχνιδιού κι όλα διαθέτουν εσοχή για την πρόσβαση των αναπηρικών αμαξιδίων. 


Carousel: 
Ένα carousel διαφορετικό από όσα έχουμε δει. Φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες καθώς φυσικά και ειδικές θέσεις για αμαξίδια.



Ένα πάρκο που προσφέρει πολλές ακόμα δραστηριότητες στα παιδιά. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως τα παιδιά με αναπηρία θα μπαίνουν δωρεάν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου