Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Πέντε ζώα από κάστανα!

Πέντε υπέροχες ιδέες για κατασκευές ζώων από κάστανα. 




Τα κάστανα από εδώ και πέρα θα υπάρχουν σε αφθονία ,ένας ξηρός καρπός θρεπτικός και ευεργετικός για τον οργανισμό που αν όχι όλοι οι περισσότεροι πρέπει να το βάλουμε στη διατροφή μας. 
Λοιπόν είτε τρώγοντας τον είτε δημιουργώντας κατασκευές με αυτόν όλοι πρέπει να τον εκμεταλλευτείτε. 
Μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης για υπέροχες δημιουργίες από τους μικρούς μας φίλους.
Για δείτε λοιπόν μερικές από αυτές τις δημιουργίες. 

Σκαντζόχοιρος:

Θα χρειαστείτε καφέ πλαστελίνη , το περίβλημα του κάστανου και 3 κόκκους πιπεριού ή γαρίφαλου μπορείτε. 



Κάμπια:

Θα χρειαστείτε φυσικά κάστανα , ένα καρφάκι για να κάνετε δύο τρύπες στα κάστανα (Αυτό θα το κάνετε εσείς) , σύρμα και για το πρόσωπο μπορείτε να κάνετε με λευκό χαρτόνι ζωγραφίζοντας το με μαύρο μαρκαδόρο τα μάτια είτε να κολλήσετε από τα ματάκια που κουνιούνται. 




Μαϊμουδάκι: 

Θα χρειαστείτε δύο κάστανα , ένα καφέ ξυλαράκι πίπας , δύο καπελάκια από βελανίδια , πιστόλι σιλικόνης, δύο ματάκια από αυτά που κουνιούνται και λευκή πλαστελίνη για τη μουσούδα (αν δεν έχετε μπορείτε απλά και με λευκό χαρτόνι). Για βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ πλαστελίνη όπως το φτιάξανε ή εγώ θα πρότεινα μια μικρή λωρίδα φελλού για να είναι σταθερό το μαϊμουδάκι σας. 




Κουκουβάγια: 

Θα χρειαστείτε ένα κάστανο, δύο καπελάκια από βελανίδι όπως και προηγουμένως, κόλλα, ματάκια που κουνιούνται επίσης και πορτοκαλί και κίτρινο αφρώδες χαρτόνι (κομμένο το πορτοκαλί σε δύο ίδια τριγωνάκια και ένα κίτρινο μικρότερο) . Για τη βάση μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το μαϊμουδάκι. 




Αράχνη: 

Για μία αράχνη θα χρειαστείτε ένα κάστανο , δύο ματάκια που κουνιούνται , καρφάκι για να κάνετε οχτώ τρύπες στο κάστανο (τέσσερις από τη μία μεριά και τέσσερις από την άλλη) , κόλλα , και τέσσερα ξυλαράκια πίπας που θα τα κόψετε στη μέση. 






πηγή: dzieciakiwdomu.pl

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου