Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Μπογιά που φουσκώνει

Μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή με την οποία μπορείτε να περάσετε δημιουργικά εσείς και τα παιδιά σας , ειδικά αυτές τις μέρες που όλοι μένουμε σπίτι μας. 



Με αυτή την τεχνική θα μπορέσετε να κάνετε πολλές και διαφορετικές δημιουργίες. 
Με αυτό το τρόπο μπορούν να ζωγραφίσουν ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά χωρίς φόβο διότι η μπογιά είναι βρώσιμη. Θα τη φτιάξετε εσείς με πολύ λίγα υλικά σε χρόνο μηδέν. 

Αρχικά να δούμε τι θα χρειαστείτε :

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας αλάτι 
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
9 κουταλιές της σούπας νερό 
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πινέλο
Μπλοκ ακουαρέλας




Σε ένα μπολάκι βάζετε το αλεύρι , το αλάτι , το baking powder και το νερό και ανακατεύετε πολύ καλά. Έπειτα χωρίζετε το μείγμα σε διάφορα μπολάκια και προσθέτετε στο καθένα λίγες σταγόνες χρώματος μέχρι να φτάσει το επιθυμητό για εσάς. 





Και τώρα ξεκινάει η δημιουργία και η φαντασία. 
Από αυγουλάκια πασχαλινά μέχρι και ολόκληρη πόλη από σπιτάκια. 
Όταν τελειώσετε βάζετε τη ζωγραφιά σας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και το αφήνετε για 5 λεπτά λίγο να σταθεί.


Αν δεν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής μην ανησυχείτε υπάρχει λύση.

Μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα κανονικά , απλά θα είναι λευκό , να ζωγραφίσετε ότι θέλετε με αυτό. Να το ψήσετε και μετά είτε με τέμπερες είτε με δαχτυλομπογιές για τα πιο μικρά παιδιά είτε και για λεπτομέρειες με μαρκαδόρο μπορείτε να τα ζωγραφίσετε μετά.













Κι ακόμα αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε κι άλλο.

Να κολλήσετε πον-πον , χρυσόσκονη , χαρτονάκια και οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι σας και μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε μια υπέροχη ζωγραφιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου