Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ξύλινο παζλ

Το παζλ είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες από τις πολύ μικρές μέχρι και τις μεγάλες. 
Η κάθε ηλικία βέβαια θέλει το δικό της παζλ. Ένα παιδί μικρής ηλικίας δε μπορεί να παίξει και να ακουμπήσει εκείνα τα μικρά ακανόνιστα σχηματάκια ώστε να δημιουργήσει την τελική εικόνα που πρέπει να έχει το παζλ. Και δεν του είναι εύκολο και θα βαρεθεί πιο γρήγορα αλλά και είναι επικίνδυνο στο να καταπιεί κάποιο κομμάτι.




Την παρακάτω κατασκευή που σας δείχνω συνιστάται κυρίως για μικρές ηλικίες. Τα κομμάτια είναι μεγάλα και λίγα κομμάτια (8) και ξύλινα και δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταπιεί.


Στα μαγαζιά κυκλοφορούν πολλά τέτοια παζλ μα είναι και πολύ εύκολο να τα φτιάξετε κι εσείς και με την βοήθεια του μικρού σας παιδιού.



Μπορείτε να πάτε σε ένα ξυλουργείο η καταστήματα που πουλάνε κομμάτια ξύλου και να ζητήσετε 8 κομμάτια σε ίση φυσικά διάσταση. Το πόσο μεγάλα θα είναι μπορείτε να το καθορίσετε κι εσείς αυτό.




Στις δύο μεγάλες επιφάνειες μπορείτε να ζωγραφίσετε το αντικείμενο το οποίο εσείς επιθυμείτε, κάτι το οποίο είδατε σε ένα παραμύθι που διαβάσατε, κάτι το οποίο είδατε σε κάποια από τις βόλτες σας ή ακόμα και κάτι που τους αρέσει πολύ. Στις δύο μεριές τις πιο στενές κι εκεί μπορείτε να ζωγραφίσετε κάτι το οποίο επιθυμείτε, που να ταιριάζει στην προηγούμενη εικόνα. Στις 2 τετράγωνες μεριές μπορείτε να σχεδιάσετε γράμματα, νούμερα και σχέδια. Άμα η εικόνα δείχνει ένα μήλο μπορείτε να γράψετε στις τετράγωνες μεριές σε κάθε κομμάτι το κάθε γράμμα της λέξης μήλο. Είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να εισάγουν τα παιδιά με τον πιο όμορφο τρόπο την έννοια των γραμμάτων, των σχημάτων και των αριθμών.








Και στο τέλος τα τοποθετείτε και σε μια σακουλίτσα. Είναι μια ωραία ιδέα και για δώρο για παιδικό πάρτι. Κάτι φτηνό, χειροποίητο, εκπαιδευτικό και πάρα πολύ όμορφο. 



Καλή διασκέδαση!!!!



πηγή: snujolin.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου