Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μια ολόκληρη πόλη σε ένα τσαντάκι.

Μια κατασκευή που θα λύσει τα χέρια από πολλούς γονείς... Μια κατασκευή που μπορείτε να την παίρνετε μαζί σας κι όταν βαριούνται τα μικράκια σας να το ανοίγετε και να παίζουν. Η διαδικασία είναι λίγο περίεργη και θέλει προσοχή αλλά πιστεύω πως αξίζει και τα παιδάκια σας θα το λατρέψουν.




Η τσαντούλα αυτή και ένα δυο αυτοκινητάκια θα συντροφεύουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Θέλει λίγα υλικά αλλά πολλά πολλά στάδια για να φτιαχτεί. Βήμα βήμα θα δούμε λοιπόν πως φτιάχτηκε και πως μπορείτε και εσείς οι ίδιοι μαζί με τα παιδιά σας να φτιάξετε μια αντίστοιχη υπέροχη τσάντα-πόλη. Είναι ένας εύκολος τρόπος να μάθει και κάποιους βασικούς κανόνες, μέσα από το παιχνίδι, κυκλοφοριακής αγωγής αργότερα στις λίγο μεγαλύτερες ηλικίες τοποθετώντας σε μερικά σημεία και κάποια οδικά σήματα.


Θα χρειαστείτε:
  • Μπόλικη τσόχα απ'όλα τα χρώματα
  • Ταινίες Velcro (Κρiτς κράτς)
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Ψαλίδι
  • Κοπίδι
  • Πατρόν



Πως φαίνεται η τσαντούλα ανοιχτή με όλα αυτά τα μέρη που θα της προσθέσετε μέσα!!!


Αυτό είναι το πατρόν-σχέδιο της τσάντας...Εκτυπώστε το γιατί πάνω σε αυτό θα κινηθείτε!

Παίρνετε την πράσινη τσόχα και σχεδιάζετε το σχέδιο βασιζόμενοι στο πατρόν!


Κόβετε τα κομμάτια που περισσεύουν..




Παίρνετε διάφορες τσόχες σε διάφορα χρώματα και αναπαριστάτε κάποια κτήρια τα οποία θέλετε να υπάρχουν στην πόλη σας. Είναι μια ευκαιρία και με αυτόν τον τρόπο να μιλήσετε στα παιδιά για κάποια επαγγέλματα. Όλα τα κομμάτια θα τα κολλήσετε με σιλικόνη για να είναι πιο γερά και να μην ξεκολλήσουν εύκολα.


Σταθμός τρένων


Νοσοκομείο


Αστυνομικό τμήμα


Έργα


Ζωολογικός κήπος


Πυροσβεστική και Βενδινάδικο


Πισίνα


Αχυρώνας και παιδική χαρά


Πάρκινγκ


Διάφορα μαγαζιά


Δρόμος


Κήπος



Θα κόψετε την τσόχα όπως δείχνει στην εικόνα ώστε να μπορέσει να κλείσει το τσαντάκι. Θα ακολουθήσετε την κόκκινη γραμμή.



Κόψτε 16 ίσα κομμάτια κόκκινης τσόχα  και ράψτε πάνω τους κυκλικά κομμάτια Velcro (Κριτς Κρατς) όλα όμως από την μεριά που γδέρνει ώστε να κολλήσει πάνω σε τσόχα.



Κόψτε επίσης με την ίδια κόκκινη τσόχα τετραγωνάκια ώστε να κρύψετε τις ραφές που κάνατε προηγουμένως 



Και έπειτα τα κολλάτε 8 από τη μία μεριά και 8 από την άλλη


Με το κοπίδι θα κόψετε ένα μακρόστενο κομμάτι και από τις δύο μεριές για να γίνει το χερούλι της τσάντας. Και από τη μέσα μεριά θα ράψετε κριτς κρατς (το ένα που γδέρνει και το άλλο που κολλάει πάνω του το προηγούμενο)


Κάπως έτσι θα μαζεύεται όταν θα κλείνει. Στο κέντρο όπως βλέπετε υπάρχει αρκετό κενό για να βάλει μερικά από τα αυτοκινητάκια του. 



Αυτά τα κομμάτια θα τα κόψετε ώστε να διακοσμήσετε απ'έξω κι όμορφα τη τσαντούλα.





Είναι έτοιμο για πολλές ώρες παιχνιδιού. Ένα τσαντάκι που θα το έχετε πάντα μαζί σας και το παιδί σας θα απολαμβάνει είτε μόνο του είτε με τους φίλους του παιχνίδι ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αυτοκινητάκια !






πηγή: cookcleancraft.com

1 σχόλια:

  1. Leave kids aside; this is so creative bag that I want to play with it (lol). It must have taken quite some time for you to make it. I have a dissertation to do; I think I’ll have to take Cheap Dissertation Writing Services for my project so that I can make this bag for my kid.

    ΑπάντησηΔιαγραφή