Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κουτάκι με λαγουδάκι

Σήμερα έφτιαξα αυτή τη Πασχαλινή κατασκευούλα για να σας την παρουσιάσω. Ένα εύκολο κουτάκι με λαγουδάκι από την αρχή ως το τέλος. Μπορείτε μέσα στο κουτάκι να βάλετε χορταράκι και αυγουλάκια ή τις παιδικές πασχαλινές ζωγραφιές των μικρών!!!!


Θα χρειαστείτε :
  • ένα ήδη ζωγραφισμένο χαρτόνι (Α4+) με διάφορα λαχούρ σχέδια ότι σας αρέσει εσάς.... Εγώ διάλεξα αυτό το πολύχρωμο σαν ουράνιο τόξο.
  • Ροζ χαρτόνι 
  • Άσπρο χαρτόνι 
  • Άσπρη τσόχα
  • Μαύρο μαρκαδόρο
  • Ματάκια 



Αρχικά με ένα μολύβι κάνετε το σχέδιο ώστε να πατήσετε πάνω σε αυτές και να κόψετε.



Όπου είναι οι διακεκομμένες γραμμές θα κόψετε με το ψαλίδι ή κοπίδι.

Έτσι θα είναι όταν θα τα έχετε κόψει. Έπειτα τσακίζετε τα κομμάτια.



Κολλάτε τα τέσσερα πλαϊνά μέρη και το αφήνετε να στεγνώσει καλά.


Τώρα το πως θα φτιάξετε το λαγουδάκι. Κόβεται με το άσπρο το χαρτόνι 2 κύκλους και τέσσερα οβάλ σχήματα για τα χεράκια και τα ποδαράκια του λαγού. Ακριβώς τα ίδια σχέδια τα τέσσερα κόβουμε κι άλλα τέσσερα με το ροζ χαρτόνι απλά λίγο πιο μικρά. Επίσης κόβετε και δύο μικρά άσπρα κυκλάκια με την άσπρη τσόχα.


Κολλάτε τα ροζ χαρτονάκια μπροστά από τα άσπρα. Έπειτα κολλάτε το σώμα και το κεφαλάκι του λαγού, τα αυτάκια τα κολλάτε από πίσω και τα ποδαράκια από μπροστά. Με το ροζ χαρτονάκι κόβετε επίσης  ένα μικρό κυκλάκι για τη μύτη του λαγού....Κολλάτε και τα μικρά κυκλάκια άσπρης τσόχας-μαγουλάκια και τα ματάκια. Με ένα μαρκαδόρο κάνετε τις λεπτομέρειες, τις γραμμές στα ποδαράκια τα μουστάκια και τρία κυκλάκια στα μαγουλάκια. Τέλος όλο το λαγουδάκι το κολλάτε πάνω στο κουτάκι.


Μπορείτε να βάλετε κι ότι άλλο εσείς θέλετε...χορταράκια χαρτονένια, αυγουλάκια χαρτονένια, βαβμάκι για την ουρίτσα (επειδή είναι καθισμένο το λαγουδάκι) 



Η κατασκευούλα-κουτάκι είναι έτοιμη. Ελπίζω να σας άρεσε.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου