Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο με το καταφύγιο Αγάπη


Την Παρασκευή 04/10 (Παγκόσμια ημέρα των Ζώων) βρεθήκαμε στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων "Αγάπη" .
Η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου κ. Μποτονάκη ,θετική εκπαιδεύτρια σκύλων κ.Στογιάννη και εγώ (εθελόντρια του καταφυγίου) , ήμασταν εκεί για να μιλήσουμε στα παιδιά για τα αδέσποτα αρχικά, για το καταφύγιο, και τη σωστή γνωριμία των παιδιών με ένα ζώο και τους τρόπους συμπεριφοράς ενός παιδιού όταν βλέπει ένα αδέσποτο στο δρόμο κι όχι μόνο.

Μας υποδέχτηκαν και η διευθύντρια του σχολείου κ. Κωνσταντινίδου, και οι δασκάλες και τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό.

Στην είσοδο μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Τα παιδιά με τη βοήθεια γονιών και δασκάλων μάζεψαν αρκετές σακούλες με κροκέτες, κονσέρβες και λιχουδιές και για τα σκυλιά και για τα γατιά του καταφυγίου. Τα οποία παιδιά με μεγάλη χαρά μας βοήθησαν να βάλουμε και τα πράγματα στο αυτοκίνητο.



Μας έκανε εντύπωση η σοβαρότητα και η προσοχή με την οποία, τα περίπου 150 παιδιά παρακολούθησαν όλο το πρόγραμμα, αλλά και το πόσο εύστοχες ήταν οι ερωτήσεις και οι απορίες τους. Η καλή τους Διευθύντρια, κυρία. Δ. Κωνσταντινίδου, μας εξήγησε ότι όλες οι δασκάλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει μαζί τους πολλές κουβέντες για το θέμα των αδέσποτων.
Η χαρά και η συγκίνηση που μας έδωσε αυτή η συνάντηση ήταν μεγάλη. Είναι σίγουρο ότι σ’αυτά τα παιδιά έχουν μεταδοθεί από τους δασκάλους τους, εκτός από τις γραμματικές γνώσεις, και η καλή συμπεριφορά προς τους άλλους. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε αισιοδοξία για τους νέους αλλά και για το μέλλον αυτής της χώρας.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ», λοιπόν, στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου, στις δασκάλες, στα παιδιά αλλά και στους γονείς για το έργο που επιτελούν όλοι μαζί.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου