Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ξύλινο σπιτάκι!!


Δεν είναι καθόλου δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι μόνο τρία υλικά, λίγος χρόνος και μετά πολλές ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. 

Θα χρειαστείτε:
  • Ξυλάκια 
  • Ψαλίδι 
  • Κόλλα

1. Το πάτωμα: Για το πάτωμα θα χρειαστείτε 18 στικάκια. 15 το ένα δίπλα στο άλλο , 1 στην πάνω και στην κάτω μεριά και 1 ακριβώς στη μέση.




2. Ο πίσω τοίχος: Εδώ θα χρειαστείτε 19 στικάκια. 15 το ένα δίπλα στο άλλο. 1 από την κάτω και ένα από την πάνω μεριά. 1 ακόμα 4 εκατοστά από την πάνω μεριά και 1 ακόμα 5 εκατοστά από την κάτω μεριά.




3. Το μεγάλο μέρος της σκεπής: Εδώ θα χρειαστείτε 17 στικάκια. 




4. Το μικρό μέρος της σκεπής: Εδώ θα χρειαστείτε 11. Θα βάλετε 6 το ένα δίπλα στο άλλο και άλλα 5 από πάνω αφήνοντας λίγο κενό από τα δεξιά και τα αριστερά. 




5. Ο αριστερός τοίχος και παράθυρο: Θα χρειαστείτε 18 στικάκια. 14 στικάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Εκ των οποίων 4 κανονικά ,5 θα είναι κομμένα για να δημιουργηθεί τρύπα. Το κάθε ξυλάκι είναι 14 εκατοστά , με ένα χάρακα θα μετρήσετε και θα κόψετε 5 ξυλάκια από τα 4 εκατοστά ως τα 9 . Μετά από τα κομμένα ακολουθούν άλλα 5 ξυλάκια κανονικά. Έπειτα θα κολλήστε ένα στην κάτω μεριά και θα κόψετε αυτό που περισσεύει και λίγο περισσότερο. Ένα από την πάνω μεριά και πάλι θα κόψετε αυτό που περισσεύει και λίγο παραπάνω. Και άλλα δύο ακόμα στικάκια εκεί που αρχίζει και τελειώνει το παράθυρο. Κόβοντας πάλι αυτό που περισσεύει, όπως ακριβώς και στο video. 

Για τα παράθυρα θα χρειαστείτε: 11 ξυλάκια των 5,5 - 6 εκατοστών. Βάζετε δύο παράλληλα κάτω. Άλλα δύο παράλληλα κολλώντας τα από πάνω έτσι ώστε να δημιουργηθεί τετράγωνο. Ένα στην μέση ακριβώς και ένα ακόμα στην μέση από την άλλη μεριά δημιουργώντας ένα σταυρό, το οποίο θα το κόψετε λίγο και από τα δεξιά και από τα αριστερά ώστε να μπορέσει να μπει στον τοίχο θα πρέπει να είναι 5 εκατοστά περίπου.
Το γυρνάτε από την έξω μεριά την καλή του τοίχου βγάζοντας προς τα έξω την πλευρά με τα στικάκια που δημιουργούν το τετράγωνο κι όχι τον σταυρό.
Βάζετε άλλο τέσσερα στικάκια από κάθε πλευρά. Και ένα τελευταίο από την μέσα μεριά του τοίχου





6. Για το δεξί τοίχο: θα ακολουθήσετε τα ίδια βήματα με πριν απλά λίγο αντεστραμμένα. Εδώ πρώτα θα έχει τα 5 ολόκληρα,μετά τα 5 τα  κομμένα και μετά τα 4 τα ολόκληρα. Όπως και τα οριζόντια τα 4 τα στικάκια από την αντίθετη μεριά θα είναι κομμένα. 

Για το παράθυρο θα ακολουθήσετε ακριβώς τα ίδια βήματα με πριν. 





7. Συναρμολόγηση: Ακολουθήστε προσεκτικά ένα ένα τα βήματα. Πρώτα βάζετε το δάπεδο. Έπειτα βάζετε κόλλα στα δύο σημεία που ενώνονται με τον πίσω τοίχο, και περιμένετε λίγο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Έπειτα τοποθετείτε τον αριστερό και τον δεξί τοίχο, και πάλι περιμένετε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μετά τοποθετείτε τα δύο μέρη της στέγης περιμένοντας να σταθεροποιηθεί και αυτή. 



Για την καρέκλα και το τραπέζι μπορείτε να εκτυπώσετε από εδώ τον οδηγό, ή την παρακάτω εικόνα. 




Για την καρέκλα θα χρειαστείτε 19 ξυλάκια 6 εκατοστών. Έκτυπώνετε τον οδηγό και πάνω εκεί βάζετε πάνω αρχικά τα πρώτα ξυλάκια. Δείτε προσεκτικά το video. Ένα κάτω, ένα όρθιο για πλάτη, τα δύο πόδια που θα τα κόψετε λίγο κι άλλο ένα από πάνω για να πιάσει μαζί τα πόδια και την πλάτη. Αυτό θα το κάνετε δύο φορές.
Για το κάθισμα θα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο 7 ξυλάκια. Έπειτα θα πάρετε τα δύο κομμάτια που δημιουργήσατε πριν θα τα ξυρίσετε ανάποδα και θα τα κολλήσετε στο κάθισμα. Θα περιμένετε να στεγνώσει να σταθεροποιηθεί και θα το σηκώσετε. Τέλος θα κολλήσετε δύο ακόμα ξυλάκια για να δημιουργήσετε την πλάτη και είναι έτοιμη.






Για το τραπέζι θα χρειαστείτε ξυλάκια των 5,5-6 εκατοστών. Δείτε προσεκτικά το video. Έκτυπώνετε τον οδηγό και πάνω εκεί βάζετε πάνω αρχικά τα πρώτα ξυλάκια, όπου το πάνω το ξυλάκι θα κοπεί λίγο, θα μπουν τα άλλα δύο πόδια και άλλο ένα ξυλάκι από πάνω στο οποίο θα κοπούν και σε αυτό αυτά που περισσεύουν. Αυτό θα το κάνετε δύο φορές. Έπειτα βάζετε 6 ξυλάκια το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω δύο κάθετα, ένα στα δεξιά ένα στα αριστερά. Τέλος στο δεύτερο ξυλάκι από κάθε μεριά κολλάτε το κάθε πόδι, περιμένετε να στεγνώσει για να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο. 







πηγή: diyfamily.wordpress.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου