Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ψωμάκια τριφύλλι !!!

Μμμμμ πεντανόστιμη συνταγή...
Αξίζει να τη δοκιμάσετε. 
Μικρές ωραίες μπουκίτσες ιδανικές για παιδικά πάρτι. 




Υλικά

600 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ξηρή μαγιά
100 γρ ξινόγαλο
1 αυγό
100 γρ λάδι
200 γρ γάλα χλιαρο-ζεστο

Για την γέμιση
Ζαμπόν της αρεσκείας  σας
Τυρί της αρεσκείας σας

Για την επικάλυψη
Αυγό
Σουσάμι ή μαυροκούκι (ότι σας αρέσει)


 Οδηγίες

1.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 500 γρ αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
2.Προσθέτετε την ξερή μαγιά και τα ανακατεύετε  όλα μαζι.
3.Κάνετε ένα βαθούλωμα στο αλεύρι, ρίχνετε το ξινόγαλο το αυγό και το λάδι.
4.Στη συνέχεια, ρίχνετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά.
5.Προσθέτετε τα υπόλοιπα 100 g αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη,
6.Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
7. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
8.Ετοιμάζετε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα .
9.Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη την βάζετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε λεπτό φύλο.
10.Κόβετε  το φύλο σε κύκλους με ένα κουπατ, όπως επίσης και το ζαμπόν και το τυρί.

 

11. Παίρνετε έναν κύκλο ζύμης βάζετε ένα αλαντικό ένα τυρί ή και μεμονομένο όπως στη συγκεκριμένη περίπτωρη ένα αλαντικό μόνο ή μόνο τυρί, το τοποθετείτε πάνω στο κυκλάκι ζύμης και το καλύπτε ξανά με άλλο κυκλάκι ζύμης.
12.Κόψτε τα σε σταυρό και μετά κόψτε και άλλες 4 φορές στη μέση αυτών που κόπηκαν πριν. Ποτέ φτάνοντας όμως μέχρι το κέντρο. Αφήνετε ένα κύκλο στο κέντρο. Έπειτα τα στρέφετε το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά, σχηματίζοντας 4 σχεδιάκια όπως στη φωτογραφία. 
13.Άλειψε τα με αυγό και ψήστε για 15-18 λεπτά. 


Τα ψωμάκια θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο γιαυτό αφήστε αποστάσεις μεταξύ τους.



 

πηγή: tortelina.blogspot.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου