Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί.


Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε τα μείγματα και από εκεί και πέρα αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν και να ετοιμάσουν αυτά τα όμορφα και αφράτα σουφλεδάκια. Επειδή τα έφτιαξαν φυσικά και θα δοκιμάσουν και ίσως έτσι είναι ο μόνος τρόπος να αρχίσει το παιδί σας είτε και εσείς ακόμα να τρώτε μπρόκολο.


Υλικά:
  • 4 αυγά
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​μπρόκολο
  • φρέσκο ​​πιπέρι και  αλάτι


Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζεματίστε το μπρόκολο σε βραστό νερό και μετά κόψτε το σε  μικρά κομμάτια .
Επίσης, αφαιρέστε  2-3 κουταλιές της σούπας τυρί τσένταρ για πασπάλισμα στο τέλος.



Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε  τα αυγά και τα ασπράδια και ελαφρά χτυπήστε μαζί.
Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μαζί.



Έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο τυρί και το μπρόκολο, ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι  και ανακατέψτε καλά .
Λαδώστε τα μπολάκια σας καλά  και χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα.

Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ που κρατήσατε στην άκρη και ψήστε για 30-40 λεπτά.


πηγή: cookingwithmykid.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου