Κροκέτες μανιταριών;;;Ναι και είναι πεντανόστιμες...Πρέπει να τις δοκιμάσετε...
Κι αν δεν τρώνε τα παιδιά σας τα μανιτάρια ίσως είναι η αρχή για να τα δοκιμάσουν και φυσικά να ξετρελαθούν.
Ιδανικά και για παιδικά πάρτι.
Θα χρειαστείτε:
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 150 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 800-900 ml γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1.Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
2.Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα.
3.Πασπαλίστε με αλάτι κι όταν μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους τα στραγγίζετε και κρατάτε το υγρό τους.
4.Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο κι όταν λιώσει βάλτε το αλεύρι.
5.Στη συνέχεια τοποθετείστε το υγρό που κρατήσατε πριν από τα μανιτάρια ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ.
6.Όταν έχει γίνει μια σφιχτή μπεσαμέλ προσθέτετε το προηγούμενο μείγμα με τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι ανακατέψτε καλά.
7.Απλώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο πλατύ μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες ή και ολόκληρο το βράδυο καλύτερα.
8.Χτυπάτε τα αυγά σε ένα ρηχό πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα άλλο πιάτο.
Με ένα κόφτη (κουπατ) σε σχήμα μανιταριών (απλώς πρέπει να είναι συνεχώς βρεγμένος)
9.Τα περνάτε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
10.Τέλος τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα ώστε να απορροφήσουν το περιττό λάδι και μετά τα σερβίρετε.
πηγή: larecetadelafelicidad.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου