Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ζώα από πιάτα !

9 όμορφα ζωάκια κι από τι υλικό? Από χάρτινο πιάτο (μίας χρήσης). Ένα όμορφο αποτέλεσμα , μια κατασκευή εύκολη και για μικρά παιδιά.


1 και 2.Τίγης και Λεοπάρδαλη: 

Θα χρειαστείτε για την τίγρη ένα άσπρο χάρτινο πιάτο, μία πορτοκαλί τέμπερα, ένα πορτοκαλί χαρτόνι, μαύρο μαρκαδόρο, ματάκια, κόλλα και ψαλίδι.
Θα βάψετε το πιάτο και θα το αφήσετε να στεγνώσει καλά. Θα κόψετε με το πορτοκαλί χαρτόνι 2 τριγωνάκια για τα αυτιά και θα βάψετε το 1/3 με το μαύρο μαρκαδόρο. Όταν έχει στεγνώσει η βαφή από το πιάτο ζωγραφίζετε με το μαρκαδόρο 3 τριγωνάκια αριστερά και δεξιά και τέσσερα από την πάνω μεριά. Θα ζωγραφίσετε και τη μουσούδα και το στόμα και θα κολλήσετε από τη πίσω μεριά του πιάτου τα αφτιά και από την μπροστινή τα μάτια και η τίγρης είναι έτοιμη

Θα χρειαστείτε για τη λεοπάρδαλη ένα λευκό χάρτινο πιάτο, κίτρινη τέμπερα, κίτρινο χαρτόνι, μαύρο μαρκαδόρο, ματάκια, ψαλίδι και κόλλα.
Θα βάψετε το πιάτο και θα το αφήσετε να στεγνώσει καλά. Θα κόψετε με το κίτρινο χαρτόνι δύο τριγωνάκια (όπως στη φώτο). Με το μακαδόρο θα βάψετε κυκλάκια στο πιάτο εδώ και εκεί και τα 2/3 του αφτιού. Θα ζωγραφίσετε τη μουσούδα και το στόμα όπως και στη τίγρη θα κολλήσετε ματάκια και τα αφτιά και η λεοπάρδαλη είναι έτοιμη. 


3. Αγελαδίτσα:

Για την αγελαδίτσα θα χρειαστείτε ένα λευκό χάρτινο πιάτο, ένα άσπρο χαρτόνι, ένα ροζ χαρτόνι, καφέ τέμπερα, ξυλάκια (σαν αυτά του ιατρού), ματάκια, καφέ ξυλομπογιά ή μαρκαδόρος, ματάκι, ψαλίδι και κόλλα. 
Βάφετε με την τέμπερα ακανόνιστα σχεδιάκια (όπως στην εικόνα) και το αφήνετε να στεγνώσει καλά. Κόβετε τα ξυλάκια στη μέση και τα κολλάτε από τη πίσω μεριά του πιάτου. Κόβετε με το άσπρο χαρτόνι δύο τριγωνάκια και με το ροζ 2 λίγο πιο μικρά και κολλάτε τα ροζ πάνω από τα άσπρα. Και όλο το αφτάκι το κολλάτε δίπλα στα ξυλάκια από την πίσω μεριά του πιάτου. Κολλάτε τα ματάκια και με το ροζ χαρτόνι κόβετε ένα οβάλ σχήμα και το κολλάτε στην κάτω μεριά του πιάτου. Σχεδιάζετε με το μαρκαδόρο ή την ξυλομπογιά τη μύτη και το στόμα της αγελαδίτσας και είναι έτοιμη!


4. Σκυλάκι :

Θα χρειαστείτε για το σκυλάκι ένα χάρτινο λευκό πιάτο, καφέ χαρτόνι, μαύρο χαρτόνι ή μαύρο κυκλικό pompom για τη μύτη, ματάκια, μαύρο μαρκαδόρο, ψαλίδι και κόλλα. Κόβετε με το καφέ χαρτόνι δύο μακρόστενα κομμάτια για τα αφτιά (όπως στην εικόνα) και ένα οβάλ . Κολλάτε τα αφτάκια στο πιάτο (ένα μέρος του χαρτονιού μικρότερο κι από το 1/3 θα κολλήσει στο πιάτο). Κολλάτε το άλλο κομματάκια χαρτονιού στη θέση που θα μπει το ένα το ματάκι. Κολλάτε και τα ματάκια. Κόβετε ένα οβάλ κομμάτι με το μαύρο το χαρτόνι ή αν έχετε ένα μαύρο pompom και το κολλάτε στο πιάτο. Ακριβώς από κάτω σχεδιάζετε και το στόμα και το σκυλάκι είναι έτοιμο. 


5. Ζέβρα :

Για τη Ζέβρα θα χρειαστείτε ένα λευκό χάρτινο πιάτο, λευκό χαρτόνι , μαύρο χαρτόνι, μαύρο μαρκαδόρο, ματάκια, λευκή και ροζ κηρομπογιά, ψαλίδι και κόλλα.
Θα ζωγραφίσετε στο πιάτο αριστερά και δεξιά τρία τριγωνάκια όπως και στη τίγρη. Θα κόψετε δύο τριγωνάκια με το λευκό χαρτόνι και είτε θα κόψετε δύο πιο μικρά τριγωνάκια και θα τα κολλήσετε πάνω από το λευκό είτε θα τα ζωγραφίσετε με το μαύρο μαρκαδόρο. Θα τα κολλήσετε από τη πίσω μεριά του πιάτου. Ανάμεσα στα αφτάκια θα κολλήσετε μαύρες λωρίδες για τα μαλλάκια της ζέβρας. Κόβετε με το μαύρο χαρτόνι ένα οβάλ σχήμα και το κολλάτε στην κάτω μεριά του πιάτου. Σχεδιάζετε από πάνω τα ρουθούνια και το στόμα της ζέβρας και κολλάτε και τα ματάκια στο κέντρο του πιάτου και η ζέβρα είναι έτοιμη. 



6. Λιοντάρι :

Για το λιοντάρι θα χρειαστείτε ένα λευκό χάρτινο πιάτο, κίτρινη τέμπερα, κίτρινο χαρτόνι, καφέ χαρτόνι, μαύρο μαρκαδόρο, ματάκια, ψαλίδι και κόλλα. 
Βάφετε το πιάτο με την τέμπερα και το αφήνετε να στεγνώσει καλά. Κόβετε με το κίτρινο χαρτόνι δύο κυκλάκια για τα αφτιά και τα κολλάτε από τη πίσω μεριά του πιάτου. Με το καφέ χαρτόνι κόβετε χοντρές λωρίδες και τις κολλάτε περιμετρικά στην πίσω μεριά του πιάτου. Σχεδιάζετε με το μαρκαδόρο τη μύτη και το στόμα του λιονταριού , κολλάτε τα ματάκια και το λιονταράκι είναι έτοιμο. 


7. Λαγός: 

Για το λαγουδάκι θα χρειαστείτε ένα λευκό χάρτινο πιάτο, γκρι τέμπερα, γκρι χαρτόνι, ροζ τέμπερα ή ροζ χαρτόνι, βαμβάκι, ροζ βαμβάκι ή pompom, ματάκια, κόλλα και ψαλίδι.
Βάφετε το πιάτο με τη γκρι την τέμπερα και το αφήνετε να στεγνώσει καλά. Με το γκρι το χαρτόνι κόψτε τα δύο μεγάλα αφτάκια του λαγού και είτε κόψτε με το ροζ χαρτόνι δύο μικρότερα  είτε με τη ροζ τη τέμπερα ζωγραφίστε το εσωτερικό. Κολλήστε τα ματάκια , στο κέντρο του πιάτο το ροζ το βαμβάκι ή pompom και ακριβώς από κάτω τα δύο λευκά βαμβάκια. Το λαγουδάκι είναι έτοιμο.


8. Ελέφαντας : 

Για τον ελέφαντα θα χρειαστείτε ένα λευκό χάρτινο πιάτο, μοβ τέμπερα, λευκό χαρτόνι, ροζ τέμπερα ματάκια. μαρκαδόρος μαύρος, κόλλα και ψαλίδι. 
Θα βάψετε τον ελέφαντα με την μοβ την τέμπερα και θα το αφήσετε να στεγνώσει καλά. Θα κόψετε με το λευκό χαρτόνι τη προβοσκίδα και τα αφτιά του ελέφαντα και θα βάψετε την προβοσκίδα μοβ και τα αφτιά ροζ και ένα τους κομμάτι μοβ. Θα κολλήσετε τα αφτιά από τη πίσω μεριά του πιάτου και την προβοσκίδα στο κέντρο του πιάτου. Με το μαρκαδόρο θα ζωγραφίσετε κάτω από την προβοσκίδα το στόμα και θα κολλήσετε και τα ματάκια και ο ελέφαντας είναι έτοιμος.




9. Καμηλοπάρδαλη:

Για να δείτε πως γίνεται η καμηλοπάρδαλη θα δείτε εδώ



πηγή: firstpalette.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου