Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Φθινοπωρινά φύλλα

Πως να φτιάξετε φθινοπωρινά φύλλα με πολύ απλά υλικά. Λίγος χρόνος και φαντασία και πολύ απλή και εύκολη κατασκευή και για τα μικρά παιδιά. 


Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτί Α4 (αποχρώσεις κόκκινου, πορτοκαλί, πράσινου)
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Μολύβι

Τσακίζετε το Α4 στη μέση από τα αριστερά στα δεξιά. Με την ένωση των δύο φύλλων στην αριστερή μεριά τραβάτε με το μολύβι μια γραμμή από την πάνω αριστερή γωνία στην κάτω δεξιά και με ένα ψαλίδι κόβετε (και τα δύο μαζί). Ανοίγετε το φύλλο και εμφανίζεται ένα μεγάλο τρίγωνο. Αρχίζετε να τσακίζετε με τη μέθοδο της φυσαρμόνικας από την μεγάλη πλευρά προς τη μύτη. Βρίσκετε τη μέση και την τσακίζετε διπλώνοντας το. 



Τα κομμάτια που κόπηκαν πριν δεν τα πετάτε. Κόβετε μια λωρίδα μεγάλη και τη στριφογυρίζετε.  


Πριν τσακίσατε στη μέση το φύλλο. Θα περάσετε το κοτσάνι που δημιουργήσατε πριν στη μέση του φύλλου με την πιο κοντή μεριά του φύλλου από την κάτω μεριά. Θα κολλήσετε το ένα μέρος του κοτσανιού πάνω στο άλλων. Τέλος θα κολλήσετε την εσωτερική πλευρά του φύλλου και θα επανωτίσετε την άλλη πλευρά. 


Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε με λίγο διαφορετικό μόνο το κόψιμο του φύλλου. Τσακίζετε όπως και πριν το φύλλο στη μέση ενώνετε τις δύο πλευρές  όπως και πριν και δημιουργείτε την αίσθηση του δέντρου. κάνετε δύο τριγωνάκια πάνω στη γραμμή. Το κόβετε όπως και πριν και στα δύο φύλλα και το ανοίγετε. Μετά ακολουθείτε ακριβώς τα ίδια βήματα. 



Λίγος χρόνος , χρωματιστά χαρτάκια και πολλά όμορφα φυλλαράκια. 




πηγή: krokotak.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου