Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

"Δεν είναι βαρύς, είναι ο αδερφός μου"

Ο οχτάχρονος Νώε αγωνίστηκε πρόσφατα βοηθώντας τον παράλυτο εξάχρονο αδερφό του, Λούκα στο τρίαθλο.


Είναι ο δεύτερος αγώνας τους βοηθώντας ο Νώε τον Λούκα σε όλο τον δρόμο. Ποδηλάτισε , κολύμπησε και έτρεξε και σε όλη του τη διαδρομή κουβαλώντας τον αδερφό του. 

Ο Λούκας πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα , την νευροπάθεια Lissencephay. Σε αυτήν την διαταραχή λείπουν οι κανονικές πτυχώσεις στον εγκεφαλικό φλοιό κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ανάπτυξη του εγκεφάλου, να έχουν επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην κατάποση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών , αυτό συμβαίνει μόνο σε μία στις 85470 γεννήσεις.  





Ο Λούκας δε μπορεί να μιλήσει, να κάτσει, να φάει μόνος του , αλλά μπορεί να χαμογελάσει, και ειδικά όταν βλέπει τον αδερφό του το πρόσωπο του λάμπει! Αυτά τα προβλήματα δεν εμποδίζουν τα δύο αδέρφια από το να περάσουν πολύ και ουσιαστικό χρόνο μαζί, παίζοντας , κάνοντας ποδήλατο αλλά και να αγωνιστούν μαζί σε τρίαθλο. 


"Όλα μου αρέσουν σ'αυτόν. Είναι τέλειος. Είναι ακριβώς όπως όλα τα παιδιά εκεί έξω"




Τα αδέρφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους. Προπονήθηκαν μαζί για τρεις μήνες. Ο Νώε τραβούσε τον Λούκα για 200 μέτρα στη θάλασσα, να κάνει ποδήλατο για άλλα 200 μέτρα και στο τέλος να τον σπρώχνει τρέχοντας για ένα μίλι. Τα αγόρια κατάφεραν να τερματίσουν σε 54 λεπτά. 


Η οικογένεια Aldrich που ζει στο Emmett στο Αϊντάχο (Idaho) στις Ηνωμένες Πολιτείες. μαζεύουν χρήματα για τον οργανισμό που δημιούργησαν lucashouse.org. Ένα χώρο για τα παιδιά που μάχονται με διαταραχές απειλητικές για την ζωή τους. 


Παρακολουθείστε και το παρακάτω video:




πηγή: today.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου