Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δεντράκια μαρεγκάκια !!!

Τι πιο όμορφο για τις γιορτές από ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Μικρές αφράτες μπουκίτσες ιδανικές και για παιδικά πάρτι!

Το ίδιο μπορείτε να το κάντε και με marshmallows...
Δοκιμάστε τα αξίζει!!

Θα χρειαστείτε:
  • 4 ασπράδια αυγών 
  • 1 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Λαδόκολλα 
  • Κορνέ
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ζαχαρωτά αστεράκια

Η συνταγή είναι για 75 μαρεγκάκια.


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100-120˚C. Σε ένα μπολ ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους (τα οποία έχετε αφήσει να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου)


2. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Ρίξτε το αλάτι και το κρεμόριο μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. 


3. Σιγά σιγά σαν βροχή προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπάτε για άλλα 7 λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να γίνει σατινέ.


4. Προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατέψτε καλά με μία μαρίζ και βάλτε το στο κορνέ.


Για να βγάλετε πιο εύκολα τα δεντράκια μπορείτε αντί να τα στριφογυρίσετε να κάνετε μία μεγάλη ροζέτα, μία μικρότερη ακριβώς από πάνω και μία πάλι ακριβώς από πάνω μία πολύ μικρή με κορυφούλα.
Τα ψήνετε στους 100 ˚C για μία μιάμιση ώρα, νέχρι να δείτε να ξεκολλάνε από την λαδόκολλα. 


Με το που τα βγάλετε όπως θα είναι ζεστά ρίξτε την τρούφα και βάλτε στην κορυφή από ένα αστεράκι και αφήστε τα να κρυώσουν.


Είναι έτοιμα!!! 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου